Снимка: Личен архив
fallback

Общ преглед

Повечето вероятно я познават като Джуджи, малцина са тези, които знаят, че името й е Деляна Маринова. Със сигурност обаче телевизията я направи известна. В момента тя е водеща в "ОколоСВЕТСКО" по Bulgaria ON AIR заедно с Константина Живова и Бойка Делиева.

Наред с участието си в това предаване, от 14 април, Джуджи приема ново предизвикателство - сяда на стола на водещия във "Фамилно", което се излъчва по националната телевизия всеки уикенд. За преди и сега - настоящото си представяне на малкия екран, стремежа си към телевизията и началото, когато се занимава с търговия и случайно попада в обкръжениeто на покойния Владимир Грашнов, Джуджи разказва пред Dnes.bg.

"Дори не приемам "Фамилно" като предизвикателство, а като поредно стъпало в телевизионната си кариера - категорична е тя. - Не се поколебах и приех предложението. Но аз съм от тези хора, които обичат да излизат от зоната си на комфорт. Смятам и, че като ти кацне една птичка на рамото, не трябва да я изпускаш. А и по принцип взимам бързо решения."

"Фамилно" е предаване, ориентирано към семейството, което има грижата да информира, освен да забавлява и да показва личности, които не са експлоатирани много в публичното пространство. Това като цяло е сред най-добрите качества на телевизия Bulgaria ON AIR, смята водещата, която издава в аванс кой гостува в една от любимите й рубрики, където се среща с потомци на велики български фамилии. Срещите си с хора като пра-пра внука на Райна Княгиня и с Явора Стоилова - пра-пра племенница на Пейо Яворов, нарича обогатяващи, които носят историята в себе си.

Първи стъпки в телевизията

Димитър Цонев е човекът, който я кани в "В неделя със..." - предаване по БНТ. "Той знаеше, че искам да се занимавам с телевизия. Покани ме да правя рубриката - "Забавни заглавия от вестници". Предаването беше направено по италиански модел. Тъкмо се докоснах до нещо, което ме вълнува, и през 2008-ма ангажиментът ми приключи" - споделя тя малко известен факт за себе си.

Следващата й стъпка е "На кафе", което стартира една година по-късно, след като форматът е бил в 5-годишна пауза. С Гала вече се познавали по онова време. Следва рубриката "Сексът и кафето", където Джуджи се изявява заедно с водещата, Ина Николова и Кремена Халваджиян. Предаването търпи реформи и тя с него, докато продължава към следващото предизвикателство.

"Явно съм имала голям мерак за телевизия" - откровена е Джуджи, която и сега продължава да търси и разказва най-любопитните истории в "ОколоСВЕТСКО" и "Фамилно". Но и споделя абсурдно смешна история, която я съпътства преди да стане лице на Bulgaria ON AIR:

"Обади ми се приятелка в периода, в който не работех и ми каза: "Муцун, уредила съм ти среща с шефа на телевизията. Отиваш и слушаш какво ще ти каже." Чух се по телефона с въпросния човек. Определи ми среща в "Лозенец", учудих се, защото си дадох сметка, че телевизията не се намира там... Но реших, че шефът й може да има офис в този квартал. Срещнахме се, той ме попита какво искам да правя, аз отговорих, че ми се прави авторско предаване. Макар и учуден, човекът започна да ми говори за пилешки бутчета и други подобни неща... След час и половина разговор и двамата разбрахме, че е станала грешка. Много се смяхме! Но малко след това птичката кацна на рамото ми – от телевизия Bulgaria ON AIR ми се обадиха с предложение за разговор."

Деляна Маринова не крие, че винаги е имала мечти, които е преследвала и осъществявала. Но без да страда от болни амбиции. Отдава късмета си и на това, че е родена в неделя, тогава било Цветница, както и на астрологичната прогноза на покойния Иван Станчев, който й казал, че ще се занимава с телевизия, споменал й нещо и за продуценство.

Факт е, че успоредно с медийната си работа, тя учи "Тв и филмово продуценство" в НАТФИЗ, което също отдава на случайността. Ей, така хвърлила в ефир, когато гостувала с екранния си партньор от тв сериала "Ние, нашите и вашите", че ще се пробва във висшето образование. Защото, когато вече не била при Гала, й предложили роля в този филм.

"Обичам камерата - явно има някаква любовна връзка между нас" - с усмивка заявява Джуджи. И като оставим на заден план изявите й на малкия екран, се връщаме назад във времето, когато е едва на двадесетина години и се занимава с търговия. Отново случайно.

Срещата й с Владимир Грашнов

"В най-хубавите си години между двадесет и тридесет и няколко съм работила с Лора и Владимир Грашнов, които ми станаха и кумове по-късно. Той имаше фирма за консултантска дейност, а тя - фирма за внос на морски деликатеси - скариди, пушена сьомга. След като той почина и тя се оттегли от България, направих магазин с приятелки за нестандартни бижута, шапки и шалове, но това не беше моят бизнес" - спомня си Джуджи.

Но успеха си тя не отдава на средата, в която е имала шанс да попадне, макар да не отрича, че е изключително важна за формирането й като личност. "Вярвам в чудеса и в астрологията също. Никога не съм карала никого да ме урежда. Просто съм късметлия и щастлив човек във всякакъв смисъл. Щастието за мен е начин на мислене, макар скоро да спорих с приятелка по въпроса. За нея това е радост, не щастие, и се замислих, дали не е права..."

"Усещането ми е, че вървя нагоре в професионален план", споделя тя.

Водещата признава, че през годините е имало хора, които са се опитвали и да я свалят надолу, но споделя, че самочувствието й не се гради на подобни приказки, защото тя много добре знае коя е: "Не, че не се съобразявам с чуждото мнение, но се стремя да не наранявам и да не правя лошо на никого. И съм на прав път. Още повече, че не се фокусирам върху миналото, то просто е минало. Изживявам всичко, което ми се случи, макар и да сгреша. И се уча от грешките си."

Днес е щастлива с любовта на сина си, която е отдадена на Мари - дъщерята на Гала. В момента Джуджи се чувства галеничка на съдбата с работата, която я вдъхновява и с приятелите, някои, от които са до нея от дълги години. Твърди, че има усет към добрите и верни хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

:)))

преди 6 години

В телевизията Джуджи е като слон в стъкларски магазин.

20

рррррррррр

преди 6 години

Скука и тъпота! Пък и грозотия!

19

Пипи

преди 6 години

Тази безмозъчна лигла си мисли че като има пари е голем талант и може и космонавка да стане!

fallback