Снимка: Reuters

Още един известен холивудски кинаджия беше обинен в сексуално посегатество. Операторът и режисьор Джон Бейли, който е и президентът на Академията за кинематографично изкуство и наука, която връчва "Оскар"-ите, стана поредният, който ще отговря за деянията си, съобщават световните агенции.

Засега са три постъпилите обвинения срещу Бейли. "Академията разглежда всички жалби конфиденциално, за да могат да бъдат защитени всички страни в спора. Ние няма да коментираме свързаните с тях въпроси, докато процедурата по разглеждането на сигналите не бъде завършена окончателно", се казва в съобщение на филмовата академия, предава БТА.

Разглеждането на обвиненията е започнало в сряда от специален подкомитет на академията, оглавен от Дейвид Рубин. Самият Бейли отказа да коментира ситуацията.

Седемдесет и пет годишният Джон Бейли от години е член на Академията за кинематографично изкуство и наука, но от миналия август е избран за неин президент.

Холивуският кинаджия е известен с операторската си работа над филми, които обикновено получават "Оскар" - като "Омагьосан ден", "Американско жиголо" и "Обикновени хора".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase