Снимка: Facebook
fallback

Той е певец, актьор, преподавател, артист и не крие, че е болен. Иво Димчев е диагностициран преди 12 години като ХИВ позитивен

"Една вечер се напих и правих секс със случаен партньор без презерватив. През това време имах отворена връзка. С приятеля ми, с когото бяхме, продължихме да бъдем заедно още 4 години. Той беше ХИВ негативен, а аз бях на терапия, така че не е имало проблем за него", разказа Димчев пред bTV днес.

Oще по темата

Как живее с вируса, предстои да излезе, написано в книгата му "ХИВ+Kiss". Заглавието идва от псевдонима на артиста в сайтовете за запознанства.

Когато научава за диагнозата, променя името си в интернет, за да е открит с потенциалните си партньори и да ги остави сами да направят своя избор.

"Не съм от тези, които крият. Има много хора, които крият, аз ги разбирам напълно защо го правят, по някой път ги подкрепям, стига да правят безопасен секс.”

"Нещата тук са се завлачили с 30-40 години назад – споделя Иво. - Хубаво е хората в България, ако не са го разбрали досега, да разберат, че ХИВ не се прихваща от въздуха и не се умира за 6 месеца.

Аз искам хората, които са ХИВ позитивни в България, това са хиляди хора, да имат повече смелост, да им вдъхна повече смелост.

Да им кажа, че няма от какво да се срамуват. От други неща трябва да се срамуват хората, а не от това дали имат ХИВ, хепатит, диабет, или каквото и да било. От други неща трябва да се срамува човек.

Пoзнавам хора, които са ХИВ позитивни от 35 – 40 години и все още живеят съвсем спокойно, нормално, просто взимат терапия.

Има и много случаи в момента, хората имат партньори, които са ХИВ негативни, правят секс без презерватив и няма опасност от заразяване. Вече се е доказало това."

А относно провокиращият въпрос на тв водещата по актуалната напоследък тема за "джендърите", той отговори така: "Можем само да се гаврим с това ново понятие, което съществува единствено в България."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

80

1

преди 6 години

Спин е измислен от хора .Маймуните нямат нищо общо.Спинътсе лекува 100%.Просто някой не иска дс каже ,,рецептата. Всички са умрели от белодробни проблеми??? Ние със всичко сме пет века назад,та едни 30_40год.ли ще ни плашат

79

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 82За общественото развитие 30-40 години нямат никакво значение.Тук се работи с други мащаби. Но, явно, твоят хоризонт е толкова.

78

Анонимен

преди 6 години

българите са с 30-40 години назад в развитието си като общество.

fallback