Снимка: Reuters

Вдовицата на Крис Корнел – Вики Корнел, даде първото си телевизионно интервю след смъртта на вокалиста на "Soundgarden" и "Audioslave". Тя разказа повече за битката му с пристрастяването, което според нея е изиграло голяма роля за това да се самоубие.

"Зависимостта е болест. Мислиш, че е избор, но тя не е" - казва Вики. - Съпругът ми беше нещо много по-различно от рок наркоман. Просто не беше. Той беше най-добрият съпруг, най-великият баща. Загубих своята сродна душа и любовта на живота си", каза тя пред ABC News.

52-годишният Крис Корнел беше открит мъртъв в банята в хотелската си стая в Детройт на 17 май миналата година. Смъртта му беше официално определена като самоубийство. В интервюта Корнел бе казвал, че като тийнейджър имал проблеми с наркотиците, а по-късно - с алкохола, съобщи Нова тв.

През 2007 г. обаче той увери, че се излекувал, след като постъпил в рехабилитационна клиника през 2002 г. Той е споменавал също за периоди на депресия и агорафобия.

Вики Корнел смята, че лечението, на което е бил подложен, е оказало влияние върху това да сложи край на живота си. 

"Той искаше да бъде със семейството си, с децата си. Крис обичаше живота и никога не би напуснал този свят”, смята съпругата му.

Вики Корнел признава, че често се обвинява за смъртта му, защото не е виждала знаците, че може да стигне до самоубийство: "Знам, че хората казват, че не трябва да се виня. Опитвам се да не го правя, но имаше знаци”.

Резултатите от аутопсията на Крис Корнел показаха, че е погълнал коктейл от лекарства преди да сложи край на живота си. В тялото му са открити следи от успокоителни, седативи, барбитурати, лекарства срещу конгестия на синусите.

Данните показват, че този „коктейл” може да предизвика вялост, да накара човек да има изкривена представа за реалността. Според доклада на медиците, въпреки че в организма му са открити седем различни вида лекарства, те не са допринесли за смъртта му.

Д-р Ричард Коут от катедрата по патология в Университета в Маями, който проведе независим анализ от аутопсията на Корнел, обясни за ABC News, че две от лекарствата са довели до нарушаване на преценката и двигателните му функции. 

„Не става въпрос за предозиране. Но това, което двете лекарства правят поотделно и в комбинация, са да навредят на преценката и на практика да направят човек неспособен да реагира по начин, по който обикновено реагира”, обясни още д-р Коут.

"Около една година преди да умре му бяха предписали бензодиазепин, който да му помогне да спи. Крис имаше разкъсвания на рамото и болките му пречеха да спи. Новите лекарства го промениха”, разказа още Вики Корнел.

В продължение на 10 дни той е приемал повече от 30 различни вида хапчета. Дори се стига до там да има забавяне в говора. През март миналата година Крис Корнел иска помощ, защото е претърпял криза.

Само два месеца по-късно необяснимо за всички той се разхожда спокойно на сцената – изпълнение, което ще бъде последно в живота му.

В момента Вики Корнел се е посветила на това да повиши осведомеността и да насърчи зависимите да говорят открито за проблема. 

Коментари Напиши коментар

Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.