Общ преглед

На днешния 26 януари рожден ден празнува големият роден рок музикант Светослав Витков. Роден през 1971 година в София, той става популярен като вокал на емблематичната за 90-те група "Хиподил".

По-късно той става част от "Светльо & The Legends" - група, с която и до днес се изявява по клубове в цялата страната.

От октомври 2015 година е общински съветник в Столичния общински съвет от партия "Глас народен".

Ето интересни факти за живота и кариерата на популярния музикнат:

Има по-голям брат – Николай. Любопитното е, че рождените дни на двамата братя са само с 3 дни разлика.

Споделя в своя сайт, че има прадядо, който е убит по време на Илинденско-Преображенското въстание като ятак на Яне Сандански.

По професия е икономист. Завършил е Софийската математическа гимназия, а по-късно и УНСС.

Още като ученик в СМГ поставено началото на бъдещата група "Хиподил". През цялото време Светльо Витков освен вокалист е и основен текстописец на групата, която се превръща в сензация в родната пънк и рок сцена.

Светльо Витков има издадени 3 книги. Едната от тях е посветена на историята на "Хиподил".

Освен музикант и политик, Витков е и каратист. Тренира карате още от дете, за кратко тренира и бокс. Има черен колан и преподава карате.

През 2011 година инициативен комитет издига Светослав Витков за кандидат-президент на Република България. Негово вице е Венцислав Мицов.

През 2013 г. създава ПП „Глас народен“ и партията участва в предсрочните парламентарни избори. На последните местни избори партията вкарва двама общински съветници в СОС, като единият е Светльо Витков.

За кратко се изявява и като телевизионен водещ. Води предаването "Пей с мен", заедно с Камен Воденичаров, по "Нова телевизия". По-късно е водещ и на всекидневно шоу "Точно така".

Част е от щафетата за олимпийския огън преди летните олимпийски игри в Атина 2004.

На 21 април тази година в столичната зала "Арена Армеец" ще се проведе голям концерт, който ще събера на една сцена легендарните групи "Нова генерация", "Ревю", "Контрол" и "Хиподил".

Коментари Напиши коментар

42

Илияна

преди 3 години

Невероятен артист и секс символ, аз не мога да повярвам как съм могла да направя некролога на такъв сърцат човек, но както се казва по-добре късно от колкото никога искам да му се извиня, надявам се не е приел нещата твърде лично. Пожелавам му успех.

41

Анонимен

преди 3 години

бате Витко, ти си мъж, а така.

40

наблюдател

преди 3 години

На баницата мекото и на работата лекото -това остана от бат ни Светло.