fallback

Общ преглед

На днешния 18 януари рожден ден празнува популярната сръбска певица Драгана Миркович. Родена през 1968 година в Касидол, Сърбия, тя започва своята музикална кариера още на 16-годишна възраст през 1984 година.

Има издадени над 20 албума, които я превръщат в една от най-емблематичните певици в бивша Югославия.

Ето най-любопитното за сръбската турбофолк звезда:

За народната музика я запалва нейният дядо – Драгутин, който свирел на акордеон.

Като малка пеела на различни сбирки и селски празници, само защото по-възрастните я карали. По този начин я забелязват и музикални продуценти от Белград.

Едва на 16 години Драгана записва първия си албум.

Драгана е омъжена за австрийския бизнесмен от хърватски етнос Антон Бийелич. Двамата имат син и дъщеря и живеят във Виена.

Притежават сателитния музикален телевизионен канал DM SAT, който започва излъчване през декември 2005 г.

Освен певица, Драгана се изявява и като актриса. Тя се е снимала в 3 филма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

21 век - съвремието

преди 4 години

Драгана Миркович е една от незаменимите певици не само в турбо-фолк музиката на Сърбия, но и като цяло !

18

Анонимен

преди 6 години

До АнонименМХМ. А Коя е Цеца?? Една престъпница, лежала в затвора, отговорна за убийството на сръбски политик, присвоила милиона от футболни трансфери и участваща в унищожаването на Югославия с мъжо си, на когото е била неверна. Драгана е успяла с труд, талант и е била трендсетер - ако не знаеш какво е това, да ти обясня... пусни си някой концерт на Драгана от 90-те и ще разбереш какво е дала тя на музиката тогава. Целуни за лека нощ огромните ханш, цици, джуки и *** на "класната" Цеце

17

Анонимен

преди 6 години

*** анонимни, Драгана е легенда. Първо, е Човек за разлика от нашите звездици. Супер мила жена и благородна. Кариерата й е без скандали и компромати, пее супер, има десетки хитове, а на концертите си още от едно време има и хореография, и сценография, за която и Славчо Трифонов може да бленува. Какви Ивани ви гонят, какви Петкани или Цеца криминално проявената Аркановица... Драгана има и албум на английски език, 20-годишен брак и дори замъка на Мария Терезия, освен това е и ФИЛАНТРОП

fallback