fallback

Общ преглед

На днешния 17 януари своя 56-ти рожден ден празнува популярният канадски актьор, комик, сценарист и продуцент Джим Кери.

Роден през 1962 година в провинция Онтарио, Канада, Джеймс Юджийн Кери започва своята забележителна кариера още през 1981 година. Днес той е познат с енергичните си комедийни изпълнения и е описван като една от най-големите звезди на Холивуд.

Сред най-известните му роли са участията във филмите "Ейс Вентура: Зоодетектив", "От глупав по-глупав", "Маската", "Батман завинаги", "Лъжльото", "Шоуто на Труман", "Човек на луната" и "Аз, моя милост и Айрийн".

Ето най-интересното за популярния актьор:

Приятели на семейството твърдят, че Джим е комик още от ранна детска възраст. В гимназията учителите често му давали няколко минути в края на часовете, за да представя смешки пред своите съученици.

След като завършва гимназия, Кери започва работа в комедийни клубове, където се превъплъщава в различни образи.

Въпреки постоянните успехи в комедията, Джим Кери поема предизвикателството и участва в „Шоуто на Труман“. Ролята му в този филм му донася Златен глобус за Най-добра мъжка роля в драматичен филм.

Въведен е в Алеята на славата в Канада.

През 2004 година получава американско гражданство.

Притежава личен самолет, оценяват на 25 милиона долара.

През 2015 година комикът бе сполетян от трагедия, след като бившата му приятелка Катриона Уайт се самоуби.

Гласът му е толкова познат, че озвучава няколко анимационни герои, електронни игри и играчки.

Никол Кидман определя Джим Кери като най-добрият й приятел сред мъжете.

Има една дъщеря Джейн.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Hhh

преди 6 години

Обичам го тоя човек. Смазвал ме е от смях, като никой друг. Да е жив и здрав още дълги годи и да продължава духовното си израстване.

9

дядомраз

преди 6 години

Велик!

8

Анонимен

преди 6 години

Страхотен комик е и различен човек. За разлика от повечето холивудски знаменитости, е здраво стъпил на земята и не звездее по никакъв начин. За мен, Кери е сред най-големите комици, наред с Чарли Чаплин, Роуън Аткинсън, Луи дьо Финес и Робин Уилямс.

fallback