Снимка: Rеuters

Филмът на Ридли Скот "Всички пари на света" стана епицентър на нов скандал в кино гилдията. Този път Холивуд се разтресе заради несправедливото заплащане на актрисите, след като се разбра, че Марк Уолбърг е получил 1500 пъти по-голям хонорар от екранната си партньорка Мишел Уилямс, предава Франс прес, цитирана от БТА.

Нов скандал в Холивуд. Този път за пари!

28-годишната актриса Мишел Уилямс е получавала по 80 долара на снимачен ден, или общо около 1000 долара. За своята роля тя има и номинация на наградите "Златен глобус". В същото време Марк Уолбърг се е разписал срещу 1,5 милиона долара.

Актрисата Миа Фароу изрази възмущението си от драстичната разлика в заплащането и припомни, че винаги е получавала едва една четвърт от хонорара на екранните си партньори в киното. Ново проучване на университета в Сан Диего отново потвърди дискриминацията на нежния пол в Меката на киното, изтъква и Асошиейтед прес.

От него става видно, че от пуснатите миналата година 250 американски филма, в тях са участвали едва 18 процента жени - режисьорки, сценаристки, продуцентки, редакторки и операторки. При подобна статистика от 1998 година, женското участие във филмовите продукции е било 17 на сто, което показва, че нещата в киното не са променени от близо 20 години насам.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase