Снимка: Rеuters

Обелечени в черни тоалети ще бъдат звездите на церемонията по раздаването на наградите "Златен глобус". Те подкрепят и кампанията "Time's Up" (Времето изтече), която застана на страната на жени, проговорили за сексуалния тормоз, на който са подложени.

Гал Гадот, Сирша Ронан, Мери Джей Блайдж и Алисън Джани заявиха, че ще протестират срещу сексуалния тормоз, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

"Аз съм една от тези жени. Да ви кажа, не ми се говори за това и не съм го правила, но съм солидарна с останалите. Искам да ги защитя" - каза певицата Мери Джей Блайдж на кинофестивала в Палм Спрингс.

Тя е номинирана за награда "Златен глобус" за поддържащата роля във филма "Затънали в кал" (Mudbound). За нея протестът в черно е важен, защото много жени от сектори извън развлекателната индустрия не се осмеляват да протестират. И Алисън Джани, която също е номинирана за актриса в поддържаща роля за филма "Аз, Тоня", подкрепя Рийз Уидърспун, Шонда Раймс, Дженифър Анистън и стотиците други, учредили движението "Time's Up".

"Мисля, че се усеща сила и тя може да бъде почувствана, когато хората летят във формация, когато са заедно, когато действат като един" - каза Холи Хънтър, която също подкрепя инициативата. Тя ще бъде в черно, както и Сирша Ронан, номинирана за най-добра актриса за филма "Лейди Бърд".

Да припомним, че десетки мъже от развлекателната индустрия бяха обвинени в сексуални посегателства през 2017-та. Продуцент Харви Уайнстийн беше начело на огромния секс скандал, който се разрази. Актьорите Кевин Спейси и Дъстин Хофман също бяха нарочени за насилници, комикът Луи Си Кей, както и други известни личности.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase