Снимка: БТА
fallback

Британските принцове Уилям и Хари разказаха в интервю как са преживели дните непосредствено след смъртта на майка си принцеса Даяна, съобщи Ройтерс.

В документалния филм "Даяна, 7 дни", части от който бяха излъчени по Би Би Си, принцовете за първи път споделиха за шока, който са изпитали, когато са научили за катастрофата, и как кралица Елизабет Втора се е постарала да им осигури време, през което да скърбят необезпокоявани.

Принц Хари сякаш потвърди, че принц Чарлз им е съобщил новината за смъртта на майка им. Той каза, че баща им се е грижел за тях през тези тежки дни.

"Той ни утешаваше и подкрепяше – каза принц Хари. – Едно от най-трудните неща за един родител е да съобщи на децата си, че другият им родител е починал", пише БТА.

Принц Хари каза, че не е можел да повярва, а принц Уилям – че е бил като вцепенен. След смъртта на принцеса Даяна кралското семейство беше обвинявано за отношението му към нея.

Някои повдигнаха въпроса дали синовете ѝ – още деца, е трябвало да следват ковчега ѝ в процесията през Лондон. Братът на принцеса Даяна граф Спенсър нарече това решение "непонятно и жестоко".

Принц Хари също каза през юни пред сп. "Нюзуик", че не трябва да се иска подобно нещо от дете „при каквито и да било обстоятелства“.

Размишлявайки пак за това, принц Хари заяви пред Би Би Си, че е доволен от участието си в церемонията.
Принц Уилям каза, че е било техен дълг да са част от този ден, както и че решението е взето „колективно“.

Принц Хари обвини папараците, че вместо да помогнат на още живата принцеса Даяна на мястото на катастрофата, са я снимали как умира, предаде ТАСС.

Откъси от филма "Даяна, 7 дни" бяха излъчени днес. Целият филм ще бъде показан по първи канал на Би Би Си в неделя. Принцеса Даяна загина на 31 август 1997 г. в Париж.

Още новини за звездите, четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 6 години

До М, да ...Камила, ти ли си? Отпусни юздите малко.

14

М, да ...

преди 6 години

До 13 АнонименДаяна е народен човек, и нищо човешко не и е чуждо било! :)) Да, Тежка е царската корона! Нямам нищо против такива като тая да опитат, но резултататът е показателен,нали? пп. Припомни си приказката за Пепеляшка и как доведените сестри се пробват да обуят чуждата пантофка/обувка! Нараниха се, израниха се, повредиха се! Даяна същата, като доведените дъщери от приказката! пп. за мен короната е висока отговорност, а тя не се носи леко!

13

Анонимен

преди 6 години

До М, да ...И ти какво предлагаш? ДАяна да си беше намерила поне един Камил с който да вършее, че да направи короната по-лека ли? Виж, ако се беше родил/а брат/сестра от Доди ал Файед щеше подобаващо да им се изплюе в лицето.

fallback