Източник: Reuters
fallback

Дакота Джонсън е актриса и модел, чиято слава удря тавана с ролята на Анастейша Стийл в "Петдесет нюанса сиво". 27-годишната брюнетка може да се похвали със "Златен глобус" в своята витрина.

Описват Дакота като типичното момиче от Тексас – руса и със сини очи. Но всъщност тя уверено върви по стъпките на известните си родители - Мелани Грифит и Дон Джонсън. Актьорството в корена на дървото й продължава по майчина линия - нейната баба е актрисата Типи Хедрен – най-голямата муза на Алфред Хичкок. 

На 17 години става "Мис Златен глобус", давана на дете на знаменитост, която печели едноименната награда. Любопитното е, че Мелани Грифит също печели тази награда, но през 1975 г.

Пътят към киното за нея е далеч по-лесен. Ненавършила още 10 години тя прави своя дебют в "Crazy in Alabama", където играе дъщеря на истинската си майка Мелани. 

На 12 години пък позира като известно дете в Teen Vogue. След училище тя става модел, подписва договор с IMG models, като сред най-значимите й кампании е тази за Mango.

Първата й главна роля е през 2012 г. в сериала "Бен и Кейт", но рейтингът е истинска катастрофа и след първия сезон спира. 

Докато на екран не излиза еротичната поредица "Петдесет нюанса сиво". Тя е откровена за еротичните сцени:

"Голотата е наистина интересно нещо за един актьор. Аз искам да съм искрена пред камерата. В това отношение харесвам повече европейското кино. Не искам да гледам героите да носят сутиен и бельо по време на секс сцена. Нека бъдем честни – хората са голи, когато правят секс". 

Но отрича да има афера на любовния фронт с екранния си партньор Джейми Дорнан.

Дакота е дете на известни родите и съвсем естествено в нейната среда са също такива - внучката на Елвис Райли Киоу, Парис Хилтън, Рита Ора, Стела Маккартни и др.

Изненадващо или не, Джонсън не слага майка си сред любимите си актриси. Челото в нейната класация е за Никол Кидман и Мишел Пфайфър. 

Повече новини за звезди може да намерите на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback