Снимка: архив Reuters
fallback

Актьорът сър Роджър Мур, най-известен с ролята си на Джеймс Бонд в култовите филми, е починал на 89-годишна възраст.

"С тежко сърце трябва да съобщим, че нашият обичен баща, сър Роджър Мур, почина днес в Швейцария след кратка, но смела битка с рака", се казва в съобщение на семейството.

Роджър Мур е изиграл ролята на тайния агент седем пъти. От 1999 г. е командор на Британската армия, а през 2003 година получава рицарско звание заради приноса му към благотворителността.

Погребението на актьора ще се състои в Монако на частна церемония.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

dp

преди 6 години

Най-харесваният от мене Бонд е неговият. И Броснан много го харесвам но хуморът и самоиронията във филмите с Мур са в по-голяма доза което ми харесва, ако и да са поостарели като киноезик вече Бонд филмите с него.Сцената с Лотуса излизащ от морето на плажа - с пуснати чистачки.... - не може да не се запомни.

9

Анонимен

преди 6 години

Гледал съм някои от филмите му не бяха кой знае какво по скоро фантастика. Сценариите бяха направени доста примитивно. Като за деца. Но като актьор беше добър умееше да се превъплащава в героя който му натрапваха сценаристите. Филмите бяха в сверата на развлекателните и натрапваха всемогъществото на ченгетата. 89 години си е много добро постижение. Бог да го прости.

8

Фел.Джер.

преди 6 години

Я сказал - для агента-капиталиста - неглубокая могила!За каждого есть пуля!

fallback