Източник: Vogue
fallback

Трансджендър модел за първи път застана на корицата на френското издание на Vogue, съобщава BBC.

Това е бразилската манекенка Валентина Сампайо, която по-рано е била мъж.

Кадри с нейното лице на корицата бе публикувана на страницата на изданието в Instagram. Фотосът много бързо събра повече от 11 хиляди харесвания.

"В този месец ние с гордост искаме да отбележим красотата на трансджендърите и способността им да са модели, каквато е Валентина Сампайо, която за първи път позира за Vogue. Така ще бъде променен светът на модата и ще бъдат разрушени съществуващи предубеждения", пише под кадъра.

Броят с бразилския модел ще бъде пуснат в продажба на 23 февруари.

Снимките на Валентина Сампайо може да разгледате в галерията на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

един там

преди 7 години

До анонимен 17,Добре де, щом знаеш- кажи! То аз писах по долу, че общо взето знам какво е това травестит и че явно въпросният трансджендър, съдейки по статията, е нещо доста по-различно, ама си нямам и идея какво точно е!

15

Анонимен

преди 7 години

Трансджендър означава, че бебето се ражда с белези и на двата пола и лекарите и/или самите родители решават кой пол да бъде оперативно премахнат и отглеждат детето като момче или момиче без въпросното лице да има избор. Това не е тр*авестит или нещо подобно, но про*товатият *** знае да плюе и мрази, но не и да се образова ...

14

един там

преди 7 години

До боби,Само едно ми е интересно- тези, да ги наречем, инзкуствено направените жени, като тази на снимката, могат ли да бъдат "ръгъни" отпред или не?

fallback