Снимка: Facebook/Star Wars
fallback

Общ преглед

Смъртта на 60-годишната американска актриса, писателка и сценаристка Кари Фишър, прочула се с ролята си на принцеса Лея в "Междузвездни войни", покруси света на киното. След новината за кончината й много знаменитости, начело със създателите и звездите на култовата космическа сага, засвидетелстваха почитта си към нея в социалните мрежи.

"С Кари бяхме приятели през по-голямата част от живота ни като възрастни. Тя беше изключително умна, талантлива актриса, писателка и комедиантка с колоритен характер, който допадаше на всички. В "Междузвездни войни" тя изигра нашата силна, мъдра и изпълнена с надежда принцеса - роля, по-трудна, отколкото мнозина могат да си представят. Кари ще липсва на всички ни", пише в Тwitter създателят на космическата сага Джордж Лукас.

"Без думи. Съкрушен съм", гласи туитът на актьора Марк Хамил, изиграл Люк Скайуокър - екранният близнак на принцеса Лея в "Междузвездни войни".

"Кари беше единствена по рода си - брилянтна, оригинална, забавна, емоционално безстрашна. Тя изживя живота си храбро. В мислите си съм с дъщеря й Били, майка й Деби, брат й Тод и многото й приятели. Ще ни липсва много", пише актьорът Харисън Форд – любимият Хан Соло в "Междузвездни войни".

Oще по темата

"За света Кари Фишър беше принцеса Лея, но за нас тя беше много специална приятелка. Кари притежаваше несломим дух, невероятен ум и любящо сърце. С ролята на принцеса Лея тя дефинира жената герой и вдъхна сила и увереност на много млади момичета по света", казва Катлийн Кенеди, президентката на "Лукасфилм".

"Кари Фишър беше единствена по рода си, неподправена личност, която сподели с нас забележителните си талант, истинност, блестящ ум. Милиони я обикнаха като непоколебимата принцеса Лея, тя завинаги ще остане в сърцата на почитателите на "Междузвездни войни", пише Боб Айгър, президент и изпълнителен директор на компания "Дисни".

"Мислех, че желанието ми за Коледа ще се сбъдне. Уви, нито моите мисли и молитви, нито тези на безброй фенове помогнаха. Изключително съм натъжен", споделя Антъни Даниълс, изиграл андроида C-3PO (Си-Трипио) в "Междузвездни войни".

"Принцеса Лея се сля със Силата. Ще ни липсват нейните доброта и остър ум. Почивай в мир, Кари Фишър", гласи туитът на актьора Уоруик Дейвис, изиграл еуока Уикет в "Междузвездни войни: Епизод VI - Завръщането на джедаите".

"Новината за кончината на Кари ме съкруши. Тя беше скъпа наша приятелка, която уважавах много и на която се възхищавах. Силата помръкна", написа Били Дий Уилямс, превъплътил се в образа на Ландо Калризиан в "Междузвездни войни".

"Бях дълбоко покрусен, когато научих за кончината на Кари Фишър. Ще ми липсват нашите закачки. Отиде си още един невероятен талант, една ярка светлина угасна", гласи туитът на актьора Уилям Шатнър от "Стар Трек".

"Тя беше най-умната, духовита, забавна, храбра, мила и сладка личност, която някога съм познавал. Съкрушен съм от загубата й", споделя британският комик Стивън Фрай.

"Кари Фишър, която беше по-забавна и умна, отколкото човек има право да бъде, си отиде. Съболезнования Деби и Били. Почивай в мир, Кари", пише актрисата Упи Голдбърг.

"Когато бях млад, Кари Фишър беше най-прекрасното създание, което някога бях виждал. Впоследствие тя се оказа не по-малко умна и духовита", споделя актьорът и комик Стив Мартин.

"Кари Фишър беше брилянтна писателка, актриса и приятелка, рядко забавна личност. Не мога да повярвам, че я няма", каза телевизионната водеща Елън де Дженерис.

"Благодарим ти, Кари Фишър, за всичко, което ни даде. Ще ни липсваш", написаха в изявление от Американската академия за кинематографично изкуство и наука.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 7 години

Това го няма в сагата. Но може да се появи в бъдещи епизоди, ако има достатъчно желание у фанатиците ;-). Та въпроса е, кой е бащата на Анакин, т.е. дядото на Лея и Люк :-)? Дали именно това не е източника на нейната "синя" кръв :-)???https://youtube/watch?v=w7R0-kdqQ5k

30

Анонимен

преди 7 години

Но дори и героите катро Обиуан правят грешки като смесват Републиката и Демокрацията, помните навярно битката му с Анакин в която бъдещия черен лорд убива майката на Лия.И това е единствената ценност в образа - дъщерята, потомствена принцеса - т.е. титла на диктатурата наречена Монархия, по майка се опълчва срещу Вейдър(Анакин) който е ***, дори без баща и сега е слуга на Императора - следвало да е Демократ. А дъщерята поддръжник на Републиката :-))))))))))).Къде е "красотата" тук?

29

Анонимен

преди 7 години

Друг пример е бизнеса с дрънкулки основани на тия "верувания", много доходен ;-).Така, че защо да не поддържаш слабостите, когато те ти носят добра печалба, а :-)?

fallback