Снимка: Facebook
fallback

Екстравагантната Деси Тенекеджиева влиза в ролята на Людмила Живкова в бъдещ филм, който самата тя ще продуцира. Актрисата продуцент, която напоследък живее повече в Лондон, ще се върне в България за проекта, по който ще работи основно през пролетта.

"Като продуцент обичам не само сигурността, но и да експериментирам. Като актриса обожавам предизвикателствата. А като отявлена антикомунистка ще ми бъде повече от любопитно да вляза в образа на тази изключителна жена с различна от моята политическа идеология", написа Деси в своя профил във Facebook.

Тя определя дъщерята на бившия Първи и някогашна министърка на културата като жена, родена в неподходящо за нея историческо време, но претърпяла пълна духовна трансформация.

За първите проби в кожата на Людмила актрисата благодари на оператора Жоро Марков, сценографа Тита Димова и гримьора Светлана Якова, които леко я състарили.

Повечето от коментарите към новината са възторжени заради постигнатата прилика, а режисьорът Максим Генчев отбелязва пред "Монитор", че само той би могъл да направи този филм, защото познавал Живкова лично. Кой ще снима лентата обаче Деси засега пази в тайна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

гост

преди 7 години

румънците забравиха диктатора.ние пък ги овековечаваме.без съд и наказание.

18

Анонимен

преди 7 години

Някой друг "антикомунист "няма ли да сътвори филм за Тодор Живков,как се сражава с цял полк,като партизанин.После как се провиква от Витоша като Боримечката на 09.09.1944 година и цяла София го чува " Да живеят всички БКП-та,п о всички Земни кълбета".

17

Анонимен

преди 7 години

През комунизЪма на Тошо ,обикновеният народ между приятели си сътворяват стихчета: " На дъщеря ми Людмила,партията мила,а на синът ми Владко,мястото ми сладко."Режисьорката уж е антикомунистка и ако е такава,ще отрази ли далаверата с кораба и контрабандните кожуси,при което само Янчо Таков бе осъден и "лежа" в милиционерска почивна станция като библиотекар.А за иманярските истории на Людмила в Странджа планина?

fallback