Снимка: lasvegasmagazine.com

Животът на 50-годишния Майк Тайсън е изпълнен с колоритни факти, които нямат нищо общо с неговата иначе фантастична кариера на боксьор в тежка категория.

Преди да влезе в родното риалити VIP Brother, бившият шампион от ринга успя да се превърне във филмова звезда.

Категорично Тайсън е един от най-запомнящите се личности от света на големия спорт. Той е загадъчен, страховит, но и много симпатичен и забавен.

Сред най-щурите, абсолютно истински истории от живота му, има и някои супер нелепи случки.

Ето ги и тях:
1. Никакъв секс в продължение на пет години
От 1981 до 1986 г., Майк Тайсън не е правил секс. Тогава той е фокусиран единствено върху това да стане най-великият боксьор на всички времена и не е искал да се разсейва с жени и ласки. Той е вярвал, че сексът преди мач го прави по-слаб, защото намалява нивата на тестостерон у мъжа.

2. Той се е боксирал и надрусан
Според медиите Майк е употребил кокаин и марихуана преди мача си срещу Лу Саварезе през юни 2000 г., но въпреки това печели мача и успява да избегне теста за употреба на наркотици чрез измама. Тайсън твърди, че се е биел много по-добре, когато е бил надрусан, въпреки че после не си е спомнял много-много самия мач.

3. Той редовно е давал чужда урина на тестовете за наркотици
В своята автобиография Тайсън твърди, че е използвал фалшива урина за тестовете си за употреба на наркотици и допинг. Той само веднъж е реагирал положително на тези тестове през 2000 г.

4. Той пребива своя промоутър Дон Кинг
Майк Тайсън пребива промоутъра си Дон Кинг (който организира мачовете му) през 2003 г. Двамата се сбиват в колата, на път към летището в Маями, Флорида. Причината е, че Дон Кинг е негодувал за много неща, най-вече свързани с пари.

Още по темата четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase