fallback

Общ преглед

На 21 септември рожден ден празнува един от най-обичаните и продавани съвременни писатели – Стивън Кинг. Роден през 1947 година в Портланд, САЩ, той става световно известен най-вече със своите романи на ужаса, които го превръщат в един от най-продаваните писатели на XX век.

Неговите книги са продадени в над 350 милиона екземпляра в целия свят.

Освен това Стивън Кинг пише творби, които не съдържат свръхестествени елементи. Много негови творби пък са екранизирани - „Изкуплението Шоушенк“ и „Зеленият път“ са номинирани за Оскар в категорията „Най-добър филм“.

Ето най-важното за един от най-продаваните автори на XX век:

Стивън Кинг пише своите първи истории на 7-годишна възраст. Заради финансовите затруднения на семейството той продава на своите съученици разказите, които пише. Те обаче бързо се превръщат в истински хит сред съучениците му.

От 1966 до 1970 г. писателят следва английски език в университета в Мейн. Там той пише колона в училищното списание, наречена "Боклукчийската кола на Кинг".

Самият Стивън Кинг определя Ричард Матисън като „авторът, който ми повлия най-много като писател“.

Кинг получава Националния медал на изкуствата за 2014 г. на церемония в Белия дом на 10 септември 2015.

Писателят има 3 деца - Джоузеф Хилстром Кинг, Наоми Кинг и Оуен Кинг.

Писателят е голям фен на бейзбола и на Бостън Ред Сокс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

кк

преди 7 години

тия сериозно мислят да оплескат Тъмната кула с черен актьор за главната роля. Е дано се провали тая екраницазия.В имдб има тема: да заменим Годзила с Пиле.

17

Цецо

преди 7 години

Чудесен писател, изключителен!!! Поглъща изцяло съзнанието ти, на моменти настръхваш целия! Уникален талант и майстор на перото! Да е жив и здрав още дълги години!!! :)

16

Алекс

преди 7 години

ЧРД, велик писател, още дълги години да живее и с много книги да ни радва.Надявам се да го вземат консултант за екранизацията на Тъмната Кула, че с тоя черен Роланд в каст-а ме втриса направо.

fallback