Снимка: архив, Reuters

Мелания Тръмп заведе съдебни дела срещу издателя в американския щат Мериленд на британския вестник "Дейли мейл" и срещу блогър заради публикуването на истории за нейното минало, които тя определи като клеветнически и ужасно вредни, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

В отговор британският ежедневник свали късно снощи от своя сайт спорна статия за съпругата на кандидата на републиканците за президент на САЩ Доналд Тръмп.

"Дейли мейл" цитира твърденията на словенско списание, че модната агенция в Ню Йорк, за която родената в Словения Мелания Тръмп е работила през 90-те години на миналия век, е осигурявала компаньонки.

В изявление британският вестник изрази съжаление, че статията му е била изтълкувана погрешно като намек, че съпругата на милиардера е била компаньонка или е работила в секс бизнеса.

Мелания Тръмп съди и блогъра от Мериленд Уебстър Грифин Тарпли в публикуване на неверни и клеветнически изявления по неин адрес, включително, че е изпаднала в пълен нервен срив.

За разлика от "Дейли мейл" обаче, Тарпли не само отказа да се извини, но и изрази увереност, че съпругата на Доналд Тръмп няма да успее да докаже, че неговите твърдения са клеветнически. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase