Снимка: архив, Reuters
fallback

Британският музикант и бивш барабанист на The Beatles Ринго Стар призна, че е гласувал за излизане на Великобритания от ЕС и обяснява своя избор в интервю за Bloomberg Businessweek.

"Евросъюзът бе хубава идея, но се превърна в пълна каша. Бяхме заставени да бъдем свързани с хора, които искат да решат проблемите на своята страна, но не се грижат за другите страни. Време е Великобритания да излезе от ЕС и да живее сама за себе си", каза Стар.

Той добави, че членството в ЕС почти е довело до разцепление в Обединеното кралство. "И ето, че вече Шотландия иска да се отдели, и Уелс. После и графство Девон ще заиска и Бог знае как ще приключи всичко", обясни той.

Затова пък друг музикант от The Beatles Пол Маккартни съобщи, че не е участвал в референдума, тъй като е бил на турне по това време.

В интервю за The Washington Post Маккартни казва, че е разочарован от резултата от гласуването, тъй като той не вярва, че Великобританя трябва да напуска ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

до 10

преди 7 години

Джон Ленън щеше да каже, каквото му каже Йоко Оно. Прав е Ринго Стар. ЕС е една Дебилиада

10

Ринго Млад

преди 7 години

Каша му е, щот' не командват те парада, а трябва да играят по свирката на брюкселските зелки на Германия. На опашката за гръцки визи ще му се изясни.

9

Анонимен

преди 7 години

Чудя се какво ли щеше да каже Джон Ленън ... Май е по-добре че не доживя днешните времена, не са за хора идеалисти.и бунтари . Но мисля че щеше да поведе британците към нещо още по- велико от Брекзит. Нацията загуби един велик духовен лидер , но надеждата е, че непокорният му дух все още живее сред.новото поколение английски/британски младежи за които той е идол. Всичко прогресивно е дошло от Острова и пак от там ще дойде. От Изток все диктатура и робство.

fallback