fallback

Преди две години рапърът Диди се пренесе в новия си дом в Лос Анджелис. Новата му придобивка е в разкошно имение в европейски стил, разположено върху 5 декара зелена площ.

Предишният му собственик, богаташът Нийс Ниами, го обявил за продан през 2014 г. за близо 14 милиона долара. Мистър Диди или Шон Комбс, както е истинското му име, плаща сумата и добавя още една торба с пари за реновирането на новото си имение. Общата сума, на която възлиза новото жилище на певеца е 40 милиона долара.

Двуетажната постройка е разгърната върху близо 1580 кв. м и разполага с 8 приказни спални, 11 кичозни бани, билярдна зала, салон за красота, луксозна трапезария, гардеробна, личен кабинет, фитнес зала със спа център, неповторима кухня и уютна всекидневна.

Чудно е обаче защо човек, който има състояние от 735 милиона долара и няма постоянен партньор има нужда от толкова много пространство?

В интерес на истината Шон Комбс винаги е мечтаел да живее в Лос Анджелис. Според запознати, за тази така желана покупка му е помогнал агентът по недвижимо имущество на звездите Кърт Рапапорт. Сега Мистър Диди е щастлив.

Но стига увертюри, нека видим какво толкова възлиза на тези 40 милиона долара.

Отвън нищо не говори, че това е домът на един рапър-милионер. Подходът към вратата е от саморазливна смес, а фасадата е от не толкова специална мазилка. Единствено размерите загатват за колосалната сума пари вложена тук.

С влизането малко по малко разбираме къде са пръснати милионите. Стените в преддверието и коридорите са разчупени със сложни ламперии и са оцветени със скъпи бои, в които след нанасянето протича химическа реакция, отключваща красива, сякаш нарисувана текстура.

Подовата настилка в по-голямата част от имението на Мистър Диди е от масивен паркет, подреден в различни мозаечни конфигурации. Използваното дърво е предимно орех, но се среща също и абанос, дъб и череша.

Най-скъпа е излязла кухнята. Както обикновено най-много средства отиват там, защото многото мебелировка изисква по-голяма портфейлна щета. Кулинарният кът е разработен в съвременен стил.

В общ план кухнята е с нетипично устройство, което я прави уникална по рода си. По стената са изградени пространства за вградените електроуреди и двете фурни, а в средата се намира и причудливото островче. За шкафовете е използван качествен масив от ела. Върху тях са поставени изящни гранитни плотове. Огромно впечатление прави и нетипичният прозорец, който обхваща и част от тавана. Подовата настилка тук е комбинация от дърво и гранит.

Но музикантът все пак искал имение в европейски стил. Най-показателен за него е мебелировката, както и цялостното изпълнение на трапезарията. Тя е тежка, кичозна и прашна в аристократичен план. От всеки ъгъл дебне спомен, от всеки плот се чува глас.

Трапезарията, също както кухнята, не е типична. Обикновено щом си помислим за подобен тип салон, се сещаме за една дълга правоъгълна трапеза и много столове. Тук не е така. Шон Комбс разполага с 2 еднотипни кръгли масички с по четири стола. Последните са дело на майстор-дърводелец. Дървото, от което са изградени, е съхранило живеца си, който сега тупти под многото слоеве лак. Останалото тук спазва нормите на т. нар. „европейски“ стил, тоест кич: окачен гипсов таван с множество илюстрации, тематични стенописи, мраморна камина, луксозен паркет и пр.

Един истински господин трябва да играе четири игри – карти, табла, шах и билярд. Мистър Диди притежава малко от тази класическа черта за аристократичните господа, че и гигантска зала за мъжки игри. В нея се носи ароматът на европейско казино, характерен със сериозните си тавани, съчетаващи червено-златистите контрасти. Освен скъпарските орнаменти, игралната зала притежава и множество места за сядане – столове и дивани в пастелни цветове, както и ръчно изработена маса за снукър.

След цялата тази игра е време да „подремнем“ в спалнята на Шон Комбс. Ще се изненадате колко е подредена тя. Някак изчистена от натрапчиви форми, почти стерилна. Това усещане идва най-вече от масовия бял цвят – тон за стени, тавани и 60% от подовата настилка. Контрастиращите на тях дъбови мебели обхващат цялото легло. Там са съсредоточени най-милите спомени на рапъра, а и трите най-близки огледала. Нещото, което някак не се връзва тук, е постановката за психосеанс, представена от фотьойла тип „Фройд“ и издълженото канапе. Защо ли са тук?

Но да оставим психоанализата, в имението има по-любопитни неща, например чудесна баня. В нея виждаме още европейски мебели, не са автентични, но определено са адски скъпи. Петите се напукват само при мисълта за цената на мраморните плотове. Да не говорим за джакузито в ъгъла.

А поглед в гардеробната разкрива много от тайните за външния вид на милионера. Тоалетката му е по-голяма от тази на Уитни Хюстън, а ако случайно се чудите каква е тази маса вдясно, тук се прави маникюр. Вътре в гардеробната има ризи за цял магазин, сака за няколко футболни отбора и множество аксесоари.

В личния кабинет на Шон Комбс можете да разтълкувате понятието депресия по европейски. Не че интериорът не е съвършен, просто е така тъмен, че ти идват самоубийствени мисли.

Встрани от последните ужаси са спортните уреди във фитнеса на известния рапър. Тук има всичко необходимо за една приятна непрофесионална тренировка и малко топене на мазнинки. Почивката е гарантирана в спа центъра, чиито интериор е съграден по извънредно модернистичен стил. Мебелите са от технически камък и синтетични материали, а най-красивото – джакузито, е поставено на видно място. То някога е било мраморна скала, но сега е най-любимото място на певеца. Малко по-навътре в помещението ще откриете и финландската сауна, както и парната баня.

Домът на Шон Комбс е имение мечта! Това е място за ценители на бохемския живот, терен за празник, но и за купон.

Вижте много кадри на луксозното имение тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 7 години

Комплексирана ***!

4

Анонимен

преди 7 години

Най-дългата новина на Днес е посветена на ... жилището на рапъра :)

3

Veselin

преди 7 години

vie normalni li ste be ?? po dylag material v tozi sait ne bqh vijdal, a samata tema zaslujava li si tolkova mnooooogo dumi? gubite reiting chesno vi kazvam. pishete za po smisleni neshta..

fallback