Снимка: архив Reuters
fallback

Боксовата легенда Мохамед Али ще бъде погребан на 10 юни, а церемонията ще се предава на живо по интернет, където милиони почитатели на шампиона ще могат да се сбогуват с него.

Мохамед Али почина вчера в болница. Днес стана ясно, че легендарният боксьор е починал в резултат на септичен шок по "неустановена естествена причина".

Oще по темата
Информацията бе съобщена от говорителят на семейството Боб Гънел. Той не даде повече подробности, посочва ТАСС, цитирана от БТА.

Али ще бъде погребан в родния си град Луисвил, щата Кентъки.

Надгробно слово ще произнесат бившият американски президент Бил Клинтън, журналистът Брайън Гъмбел и актьорът Били Кристъл, каза говорителят на пресконференция в Скотсдейл, Аризона.

Ден по-рано семейството на боксьора, превърнал се в легенда, ще се събере на частна церемония.

74-годишният бивш световен шампион по бокс за професионалисти в тежка категория бе приет в болница в четвъртък с дихателни проблеми. Последните си часове Мохамед Али е прекарал обграден от близките си.

Години наред Али се бореше с болестта Паркинсон.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Българин

преди 7 години

До АнонименОтиде си велик човек,а тук *** пишат глупости. Имайте малко уважение!

30

Анонимен

преди 7 години

Бог да го прости!Цял живот да те блъскат у главата за да станеш легенда! После пак да си легенда за това че ти присаждат мозъчни клетки от овца! Наистина голяма легенда! Дано някои хора вземат поуката от тази легенда за да бъдат легендарни с мъдростта си а не със слонската сила която е временно явление за разлика от мъдростта.

29

събрах смелост

преди 7 години

Не се сбогувам -използвам католическото правило за чумна епидемия-"покойникът"не е имал желание да умре а само да си почине като при каталепсия и ще се събуди...Всечки медицински злобари да не се смеят.Те не са достатъчно смели и са ***.Е-аз не съм от тях и вярвам че можем да живеем доста по-дълго.Опечалените могада не го четат или да повярват че е безсмъртен и не чак толкова черен.

fallback