Снимка: Facebook

Жана Бергендорф е задържана за употреба на кокаин, след като предизвика лека катастрофа тази нощ в София, съобщи Нова тв.

Инцидентът е станал към 22:30 часа. Колата, която шофирала Бергендорф, ударила леко друг автомобил в центъра на града.

Пристигналите на мястото полицаи проверили с дрегер певицата за алкохол. Тестът бил отрицателен.

Въпреки това държанието на Бергендорф усъмнило униформените и те й направили полеви тест за наркотици, който показал наличието на кокаин.

Певицата е отказала да даде кръв и урина. В момента е в 1-во РПУ.

Припомняме ви, че в началото на юли 2015 победителката във второто издание на X Factor бе отведена с патрулка до столичното Първо районно управление. От полицията тогава уточниха, че тя не е арестувана и не са й повдигнати обвинения.

Криминалистите изясняваха инцидент в дома й в столичния квартал "Гео Милев". Униформените се отзоваха на сигнал за битов скандал.

Тогава се появи и информация, че полицията е открила марихуана в дома на Бергендорф. Срещу нея не бяха повдигнати обвинения.

Адвокатът на певицата бе категоричен, че тя няма нищо общо с откритата "тревна маса" в дома й.

По повод появилата се в публичното пространство информация от "Вирджиния Рекърдс", звукозаписната компания, която я представлява, също защитиха певицата.

Те уточниха, че Жана сама е потърсила помощ от полицията и тя "не е обект на наказателно преследване във връзка с каквото и да било нарушаване на закона или притежание на забранени вещества, каквито спекулации се появиха в редица медии."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase