Снимка: Владислав Филипов

Михаела Филева е само на 24 години, но вече е сред най-популярните български изпълнители. Дебютният й албум "Инкогнито" спечели сърцата на публиката с излизането си през 2015 година.

Михаела се занимава с музика от 6-годишна. Тя свири на пиано в родния си град Велико Търново, а малко по-късно започва да взима и уроци по вокално майсторство.
 
Какво те накара да приемеш поканата да станеш част от журито на „България търси талант“?
 
Шансът да се срещна с надъхани, талантливи хора! Това винаги е много вдъхновяващо. В началото се колебаех дали наистина съм готова за това мнението ми да има чак такова значение, така че "България търси талант" е голямо предизвикателство за мен. Само преди пет години бях от другата страна и се вълнувам много за участниците. Помня какво беше, но си мисля, че така имам шанса да съм по-обективна.
Съвкупност от какви качества е за теб истинският талант?
 
Трудно е да дадеш дефиниция за талант, дори само през собствената ти призма. Това е нещо, което усещаш и не можеш да подминеш срещайки го. Дори в предаването виждаме, че талантът при всеки се проявява под различна форма и съответно с различни качества. Ако все пак трябва да опитам да обобщя, може би бих казала упоритост, работливост и харизма.

Какви очаквания имаш за шоуто занапред и какво още да очакват зрителите?
 
Много се вълнувам, защото тепърва започват концертите на живо, с които влизаме в етапа на полуфиналите. Очаквам и се надявам участниците да са развили номерата си, да са ги адаптирали за голяма сцена, каквато предаването им предлага. Много искам да се справят още по-добре и да оставят без дъх както журито, така и зрителите. Успех им желая, знам, че за тях в момента е най-трудно. Уважаемият зрител може да очаква зрелищно шоу, както и появата на Енрике Иглесиас в предаването през май.
 
Работиш ли върху нов музикален проект в момента? С какво ще зарадваш феновете си в близко бъдеще?
 
Да, в "Монте студио" работим успоредно върху два проекта. Песните имат по-танцувално звучене, ще видим кое ще успеем да завършим първо. Имаме и много интересни идеи за видеото – надявам се всичко да е наред и да реализираме едното като видео-сингъл преди лятото.

Цялото интервю четете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase