Снимка: Facebook
fallback

На всеки 1000 преглеждания на песента "Хабиби" в YouTube фолкпевецът Азис прибира по долар, изчисли "Монитор".
 
Парчето беше забелязано и в Щатите и попадна в класация на безплатното онлайн издание на "Ню Йорк таймс" за диктатори на музикалната мода.

До този момент песента е регистрирала 23 231 282 гледания.

Хитът има световен отзвук в социалните мрежи, като освен от свои колеги фолкидолът получава клипчета с преизпявания на шлагера от Тайланд, Виетнам, Турция и Англия. Това настървява още повече интереса на воайорите към оригиналното видео, а оттам скача и приходът, който звездата ще прибере от авторски права.

По груби сметки минималната сума, която един БГ артист получава за 1000 гледания, е около $1.

Самият Азис пък се зарече през седмицата да не вади нови песни поне година - щял да се наслаждава на успеха на "Хабиби". Певецът останал изключително щастлив от интервюто му за "Ню Йорк таймс", където разкрива част от своя живот.

Пред американската медия той отново залага на сюжета, че е роден в женския затвор в Сливен - история, която самият той е разказвал няколко варианта.

Изтъква, че неговият успех е дошъл въпреки антиромските и антигейските настроения като цяло в България. Следващата му цел пък ще бъде именно САЩ, като дори замисля да запише песен само за американския пазар.

Азис не пропуска да изтъкне, че България е прекрасна страна с хубава природа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

ютуба

преди 8 години

Горе-долу колкото Кончита Вурст.

29

Анонимен

преди 8 години

До TulskiХората гледат по много пъти един клип в рамките на ден. Ютюб отчита гледанията, когато клипа е гледан най-малко 30 секунди. Феновете на чалгата слушат Азис постоянно и по няколко пъти на ден от различни устройства.

28

РВ

преди 8 години

Представяте ли си как изглежда един обикновен българин в очите на американеца, щом тоя ни е звезда....а че хабиби е арабска дума, че си мислят че сме ..... Голяма гордост, няма що.

fallback