Лидия Инджова във филма "Събирач на трупове"
fallback

Преди дни по кината тръгна първият пълнометражен филм на режисьора Димитър Димитров "Събирач на трупове". Една лента, която разказва за любовта и смъртта, една драматична история, представена с елемент на хумор.

"Събирач на трупове" взе участие в състезателната програма на "Златна роза" 2015, както и на други престижни филмови фестивали, като "Tallinn Black Nights Film Festival", филмовия фестивал във Варшава, международният филмов фестивал в Монреал.

Теодора Духовникова, Лидия Инджова, Стефан Щерев, Михаил Билалов и Стоян Радев са главните действащи персонажи във филма. Екипът на Az-jenata.bg имаше възможността да се докосне до талантливата кино и театрална актриса Лидия Инджова.

Любовта ѝ към изкуството се заражда още в ранното ѝ детство. Първите ѝ занимания по актьорско майсторство започват от театрална школа "Смехурко". Лидия Инджова завършва Националната академия за театрално и филмово изкуство "Кръстьо Сарафов", в класа на професор Стефан Данаилов.

Участвала е в постановките "Сън в лятна нощ", "Много шум за нищо", "Както ви харесва", "Луда нощ по френски", "Чайка" и други, както и в кино и телевизионни роли в "Братът на Охлюва", "Цахес", "Стъклената река" и други.

Ето какво сподели актрисата за участието си в "Събирач на трупове".

Разкажете ни малко повече за вашата героиня... Какво ви харесва в образа ѝ, и какво не?

Моята героиня се казва Мими. Тя е едно много мило, непретенциозно момиче, което смята, че никой не ѝ е длъжен. Страшно харесва Ицо (Стоян Радев), главния герой във филма, и с голяма грижовност и топлина, се опитва да му покаже чувствата си. Тя е един алтруистичен човек, който е точно противоположното на Катя (Теодора Духовникова) – жената в която Ицо всъщност се влюбва.

Харесва ми, че в Мими има едно смирение и изстрадана мъдрост и в поведението ѝ няма нищо драматично. Тя има рядко срещана човещина. Но това, за което ѝ се ядосвам, е че се подценява.

Как преминаха снимките и какво е да снимаш с едни от най-добрите български актьори?

Наистина, летвата беше високо вдигната, но може би точно това ме стимулира и аз да съм на достойно ниво. Колкото по-добър е партньорът ми, толкова по-добре играя аз самата. А Стоян Радев и Стефан Щерев са много щедри партньори. Единствено съжалявам, че нямахме общи сцени с Теодора Духовникова.
Мисля, че успеха на филма се дължи до голяма степенна страхотния избор на актьори, който режисьорът Димитър Димитров направи. Героите на Стоян и Стефан толкова добре им подхождаха, че когато идвах на снимки, те изглеждаха изцяло потънали в образите си, те не ги играеха, а ги живееха и това ми даваше огромно желание и аз да се гмурна заедно с тях. Въобще целият снимачен процес беше много творчески и зареждащ.

Повишили се вниманието на българския зрител към българското кино и как мислите, че ще се приеме от публиката "Събирач на трупове"?

Мисля че, ако хората намерят време и отидат да гледат "Събирач на трупове", ще останат страшно доволни. Това е филм направен за публиката. Той ни е близък като проблематика и в същото време вечен. Има много чувство за хумор, и това го прави достъпен и най-вече зареждащ. Във филма се разказва една нелека човешка история, която успява да те развълнува и накара да се замислиш без да те натоварва!

Моите приятели и познати, които са го гледали, ми споделиха до един, че са излезли от киното удовлетворени и заредени. А какво по-хубаво от това. Ходим на кино и театър, за да ни разкажат една история, която да ни развълнува и в крайна сметка да ни направи малко по-щастливи.

Вярвам в успеха на "Събирач на трупове", защото виждам, че хората имат все повече доверие на българското кино. А трябва да признаем, че на него никак не му е лесно. В момента няма абсолютно никакви предпоставки то да се случва. Но напук на това, имаме смели и талантливи хора, които успяват да правят хубави филми.

Останалата част от интервюто може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Анонимен

преди 8 години

Може и да е направен за публика,но мен ме загуби още със заглавието си.

fallback