Снимка: архив, Reuters
fallback

Музикантът Дейвид Боуи е пожелал прахът му да бъде разпръснат над остров Бали (Индонезия), пише New York Daily News. Както се отбелязва в завещанието, това трябва да стане в съответствие с будистки ритуал. В документа се уточнява, че артистът е бил кремиран на 12 януари в Ню Джърси.

Oще по темата

В завещанието също се говори, че цялото състояние на Боуи е оценено на около 100 милиона долара. То ще остане за неговата съпруга Иман (50 процента) и децата му Дънкан и Александрия (по 25 процента).

Също така артистът е оставил два милиона долара на своята помощница Корин и един милион на бившата гледачка на сина му Марион.

На 14 януари стана известно, че нито един от членовете не семейството, нито близките му не са присъствали на церемонията по кремирането.

Композитор, певец, актьор и художник, Дейвид Боуи почина на 10 януари, няколко дни след като навърши 69 години и пусна последния си албум Blackstar.

През живота си той пусна 30 албума, сред които The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars, Young Americans, Heroes, 1 Outside. В киното участва във филми като "Човекът, който падна на Земята, "Лабиринт", "Туин Пийкс" и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

razgradski pop

преди 8 години

в сметката има грешка...50% за Иман, по 25% за двете деца, общо 100%...тогава откъде идват 3 млн. за гледачката и помощницата??

4

prost

преди 8 години

Чукче не читател, чукче писател...прочети по-внимателно и ще разбереш.

3

Анонимен

преди 8 години

прекрасен е!

fallback