Снимка: bgonair.bg

Британският комедиен актьор Саша Барон Коен и съпругата му – австралийската актриса Айла Фишър дариха един милион щатски долара в помощ на сирийските бежанци. За какво ще бъдат похарчени дарените средства – вижте в следващото видео.

Половин милион долара от средствата са предвидени за ваксини на деца, а останалата половина ще отиде за подпомагане жени и деца бежанци в трудно положение.

Заради военния конфликт милиони сирийци напуснаха домовете си в търсене на по-добро бъдеще. От международната организация "Спасете децата" заявиха, че постъпилата сума ще спаси хиляди животи.

Отделно от тази благотворителна инициатива звездната двойка дарява също 500 хил. долара на базираната в Ню Йорк Международен комитет за спасяване, управляван от бившия външен министър на Великобритания Дейвид Милибанд.

44-годишният Саша Коен е един от най-обичаните комедийни актьори по целия свят. Сред най-емблематичните му роли е тази на Борат – казахстански журналист, който отива в САЩ, за да снима документален филм. Коен е женен за 39-годишната австралийска актриса Айла Фишър, с която имат три деца.

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase