Общ преглед

На 17 декември рожден ден празнува популярната кино актриса Мила Йовович. Родена през 1975 година в Киев, Украйна, тя започва своята кариера още на 10-годишна възраст през 1985 година.

Освен актриса, тя е още певица, моден дизайнер и фото модел. Участвала е в десетки филми, най-известните от които са "Петият елемент", "Жана д’Арк", "Тримата мускетари" и култовата поредица "Заразно зло".

Вижте интересни факти за живота на Мила Йовович:

Макар да се ражда в Украйна (част от СССР), тя е от сръбско-руско потекло. Баща й е сръбския лекар Богдан Йовович, а майка й - руската актриса Галина Логинова.

Когато бъдещата актриса е на 6 години, семейството се премества в Лондон, а след това за кратко в Сакраменто, Калифорния. Седем месеца по-късно се установяват в Лос Анджелис.

Една от първите й прояви в киното е едва на 14-годишна възраст, когато играе малка роля в хитовия сериал "Женени с деца".

Първите й сериозни пари идват от работата й като модел. Специалистите дори й предричат бляскаво бъдеще на модния подиум, но в крайна сметка тя избира да стане актриса.

Актрисата се е омъжвала 3 пъти, като първият си брак сключва едва на 16-годишна възраст с  актьора Шон Андрюс. Двамата обаче се разделят само няколко месеца по-късно. През 1997 г. тя сключва брак с режисьора Люк Бесон, с когото се развеждат две години по-късно. На 22 август 2009 г. Мила се омъжва за дългогодишния си приятел - режисьора Пол Уилям Скот Андерсън.

Актрисата има 2 деца.

Мила е левичар, но любопитното е, че свири на китара с дясната си ръка.

Страда от клоустрофобия. Самата тя признава, че на няколко пъти е изпадала в истински ужас по време на снимките на "Заразно зло" от затворените пространства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар