Семейство Кличко; Снимка: Instagram

Дрю Баримор е най-новата холивудска звезда, която обяви пред обществеността, че е страдала от следродилна депресия, след раждането на втората си дъщеря Франки.

Според изследванията близо 19% от всички нови майки страдат от въпросното състояние, като тази статистика естествено се отнася и за известните личности.

Следродилната депресия може да се случи на всеки. Тя се характеризира с постоянно чувство на умора, безсъние, перманентно лошо настроение, нежелание за откликване на нуждите на бебето и др.

Дрю разказа преди няколко дни за трудните дни, които е преживяла след раждането на второто си дете: "Нямах следродилна депресия след първото си раждане, така че аз не разбирах въпросното състояние. Първият път се чувствах наистина страхотно, че съм станала майка, но втория път бях много потисната. Животът ми се струваше истински хаос".

Дни преди Баримор да сподели своя опит, половинката на Владимир Кличко - Хейдън Панетиър, заяви, че още не се е излекувала от следродилната си депресия, въпреки че дъщeря ѝ Кая Евдокия е на 10 месеца.

Тя дори доброволно потърси лечение за въпросната депресия в клиника.

Вижте в галерията на Тialoto.bg кои други известни дами са преживяли стигмата на това състояние, което може да бъде много сериозно и дълготрайно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase