Жана Бергендорф се завърна ударно на музикалния фронт, след като през последните седмици се замеси в скандал с бивше гадже, който приключи в полицейското управление.

Тя обедини сили с друг участник от музикалния формат - Моисей и участва в неговото първо парче като самостоятелен изпълнител "Време".

Новият тандем даде интервю за Tialoto.bg, в което разкриват повече за съвместната си работа.

Отскоро е факт новата ви песен – "Време". Разкажете ни повече за нея?

Моисей: "Време" е първи проект за мен като солов артист, ако не броим "Единствената" с Pavell & Venci Venc’. Отдавна ми се искаше да направя нещо с Бате Сашо (Александър Корабов), с когото ни свързва дългогодишно приятелство. Предложих му да направи бийт и да напишем заедно вокалната линия и текста. После по аранжимента работихме с Pavell и бийтбокс шампиона Искрата. Жана пък ми беше фаворит още по време на X Factor, а впоследствие се сближихме много. С продуцентите ни от Вирджиния Рекърдс решихме, че именно сега моментът е подходящ за тази колаборация. Щастлив съм от резултата!

Жана: Аз ще кажа само, че мечтаех за песен с Моисей отдавна. Обичам го като брат и обожавам гласа му, за мен беше чест да участвам в проекта.

Моисей, "Време" е първият ти проект като самостоятелен артист, продуциран от "Вирджиния Рекърдс". Колко важен е този момент за един изпълнител и дълъг път ли извървя?

Разбира се, че е изключително важен. Наясно съм, че много хора ме разпознават като част от дует, както и че е трудно да присъстваш в публичното пространство като индивидуалност със собствена идентичност, ако преди сте били двама. Уверен съм, че "Време" е прекрасен солов дебют за мен.

Моисей, често чуваме фолклорни мотиви във вашите песни. "Време" също не прави изключение. Важни ли са тези елементи за Вас, това ли Ви откроява от останалите?

Иска ми се да допринеса за запазването на духа на нашия фолклор и да го осъвременя по начин, по който да го възприемат по-младите. С течение на времето народната песен като че ли започва да се подценява, а всъщност точно с това трябва да се гордеем, то ни прави различни и интересни.

Откъде дойде идеята за клипа?

Концепцията за видеото е на режисьора Bashmotion. И на мен, и на Жана много ни хареса идеята за черно-бяла, филмова визия.

Как подбрахте останалите хора за видеото?

Жана: Режисьорът и продуцентите ни работиха по подбора на персонажите, мисля, че избраха точните хора. Интересното е, че никой от тях не е професионален актьор. Ръцете на възрастния мъж в клипа са на бивш военен пилот, а тичащият герой всъщност е специалист по промишлен дизайн. Трябваше да бъдат снимани детски ръце и съвсем естествено се спряхме на сина ми Леон.

Цялото интeрвю четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase