Снимка: Reuters, архив

Комикът Крис Рок се открои като фаворит за водещ на следващата церемония за наградите "Оскар", съобщи Контактмюзик.

Неназовани източници са разкрили пред "Холивуд рипортър", че Рок преговаря за ролята на домакин на 88-ото наградно шоу през февруари 2016 г. - 11 години, след като беше водещ на 77-ата церемония за най-престижните отличия в света на киното.

Според източниците Крис Рок от седмици е фаворит на новите продуценти Реджиналд Хъдлин и Дейвид Хил.

Хъдлин и Хил наследиха на поста Крейг Зейдан и Нийл Мерън, които продуцираха най-бляскавото наградно шоу през последните три години.

Реджиналд Хъдлин и преди е работил с комика - над телевизионния ситком "Всички мразят Крис", базиран върху живота на Крис Рок. Хъдлин беше режисьор на пилотния епизод на сериала, припомня изданието.

По време на първото си и единствено засега домакинство на наградите "Оскар", Рок ядоса холивудската звезда Шон Пен, след като в началото на церемонията си направи шега с актьора Джуд Лоу. "Кой е Джуд Лоу? Защо той играе във всеки филм, който съм гледал през последните четири години?", пошегува се комикът. В отговор на шегата на Крис Рок Шон Пен, преди да връчи приза за най-добра актриса на Хилари Суонк, заяви извън сценария: "Извинете компрометираното ми чувство за хумор, но искам да отговоря на въпроса на нашия водещ за Джуд Лоу. Лоу е един от най-изтънчените ни актьори".

След церемонията Крис Рок сподели с репортерите, че е последвал Шон Пен зад сцената, за да се увери, че актьорът не му е "бесен". "Говорих с Шон зад сцената и се изяснихме. Той ми каза: "Беше просто шега. Джуд Лоу вероятно е спечелил луди пари през тази година. Самият аз обаче не бих засегнал човек по този начин. Лоу е изтънчен актьор. Лично аз ще гледам следващия му филм, а може той да реши да ме покани за някой от проектите си".

Ако договори домакинската роля за наградите "Оскар", Крис Рок ще поеме щафетата от Нийл Патрик Харис, който беше водещ на тазгодишната церемония. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase