Снимка: Двойката Яна и Ивайло на изписването на малкия Емил, Булфото, ахрив
fallback

Адреналинката Яна заяви в ефира на Нова телевизия, че не може да се пребори за детето си. Младата майка разказа, че биологичният баща на сина й го е отнел от нея още в началото на това лято.

Яна е разделена с бащата от няколко години. През септември 2010 година покрай русата адреналинка отново се разигра подобна драма. Тогава Яна публично обяви, че детето й е отвлечено от бащата. Въпреки че съдът постановява, че родителските права са нейни, бащата Ивайло Христов отказва да върне детето в продължение на няколко месеца. Твърди, че осигурява на сина им всички нужни удобства, че детето е в добри ръце и има кой да се грижи за него.

Тогава Яна обвинява Агенцията за закрила на детето в бездействие. В крайна сметка родителите се разбират и малкият Емил остава при майка си.

Случката обаче се повтаря. "В началото на това лято заведох сина си при родителите ми в Бургас. Той го е взел оттам заедно с неговите родители с обещанието, че ще го върне на следващия ден. Последно го видях на първия учебен ден", обясни Яна Христова.

Незнайно как и с какви документи Ивайло успява да запише момчето на училище. Яна разбира кое е въпросното школо и отива да види детето си там.

В студиото Яна разказа още и за поредица от нападения срещу нея от страна на Ивайло Христов. Тя твърди, че е унижаваха публично и пребивана. Вследствие на това съдът е издал ограничителна заповед на бившия й мъж.

И въпреки че съдът е присъдил родителските права за детето на майката, Яна не може да си обясни защо институциите бездействат и не и помагат да си го върне.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

?

преди 8 години

Един класически пример за неработещи институции в България. Съдебното решение е присъдено в нейна полза, но няма кой да съблюдава спазването му. В случая е Яна, но колко родители са в нейното положение по различни причини? Иначе всеки сам прави избора в живота си, добър или лош, може да се сърди само на себе си.

24

Анонимен

преди 8 години

Държавата най-вероятно бездейства, защото никой (в случая майката) не е поискал връщане на детето. Иначе е хубаво, че се дават интервюта наляво и дясно, ама кой да пусне жалба, че детето е отнето от родителя - титуляр, ще и го върнат точно за няколко часа. А може би това е обяснението, тогава няма да има интервюта.

23

Аграрен Хулиган

преди 8 години

С такава майка баща ми не требе ;))))

fallback