fallback

Общ преглед

На 15 септември рожден ден празнува една от най-харесваните кралски особи в Европа – испанската кралица Летисия. Родена през 1972 година в град Овиедо, Летисия Ортис се жени за испанския престолонаследник и днешен крал Фелипе на 22 май 2004 г.

Летисия е определяна за една от най-стилните кралски особи в Европа, заедно с Кейт Мидълтън и датската принцеса Мари. Кралското семейство има 2 дъщери – инфантите Леонор и София.

Ето какво не знаете за съпругата на крал Фелипе:

Родена е в семейството на журналиста Хесус Хосе Ортис Алварес и медицинската сестра Мария де ла Палома Рокасолано Родригес. Бъдещата кралица има още 2 сестри, които са по-малки от нея.

Най-малката й сестра Ерика умира през 2007 година на 32-годишна възраст след проблеми с употребата на наркотици.

По професия е журналист, като завършва тази специалност и като магистър.

След като приключва образованието си, тя прекарва известно време в Гуадалахара, Мексико, където работи за вестник "Siglo XXI".

Веднага след атентатите от 11 септември 2001 г., тя предава директно от Кота нула в Ню Йорк.

Преди брака с принц Фелипе, Летисия има още един брак. На 6 август 1998 г. в Бадахос, тя се   омъжва за Алонсо Гереро Перес — писател и преподавател по литература. Двамата обаче се развеждат само година по-късно.

Заради предишния й брак, обществото първоначално не гледа с добро око на популярната ТВ водеща. Тъй като предишният брак на Летисия е бил скрепен само с гражданска церемония обаче, католическата църква не се противопоставя на брака на Дон Фелипе и Летисия.

На 18 юни 2014 испанският крал Хуан Карлос I абдикира в полза на сина си Фелипе, който ден по-късно полага клетва като крал на Испания. Така Летисия става новата кралица на Испания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

в

преди 8 години

Въпреки пластиките има груба муцуна. Постоянно е обект на подигравки и тя и семейството й заради държанието си.

2

Анонимен

преди 8 години

Голем Праз!

1

Анонимен

преди 8 години

Свобода за Каталуния ! Долу краля , долу мадрид !

fallback