fallback

Общ преглед

На днешния 21 август своя рожден ден празнува актрисата Ким Катрал. Ненаситната за сексуални преживявания Саманта Джоунс от "Сексът и градът" става на 59 години.

Звездата от емблематичния сериал е родена през 1956 г. в английското градче Уиднес, близо до Ливърпул. На по-малко от годинка, семейството ѝ емигрира в Канада. Актрисата участва в театрални постановки, телевизионни сериали. Най-известните от тях са "Старски и Хъч", "Невероятният Хълк", "Ангелите на Чарли", "Колъмбо".

През 80-те започва да се снима и на големия екран, но истинската ѝ звезда изгрява през 1997 г., когато й предлагат ролята на Саманта в сериала на HBO "Сексът и градът".

Какво не знаете за Ким Катрал?

Майка й била домакиня, а баща й Денис - строител. Ким има и по-голяма сестра.

На 16 години печели стипендия за Американската академия за драматични изкуства в Ню Йорк.

Има четири номинации за "Златен глобус" за поддържаща роля и печели наградата през 2003 г.

Ким Катрал е имала три брака.

През 80-те е имала връзка с бившия премиер на Канада - Пиер Трюдо.

Актрисата пише и книги със сексуална насоченост. През 2002 г. написва "Satisfaction: The Art of the Female Orgasm", а през 2005 г. излиза и следващата -  "Sexual Intelligence". Следващата година в съавторство написва и книга за тийнейджъри.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 8 години

да, ама като не е еврейка - само номинации!

4

bros

преди 8 години

Кими си е страхотна. Който я изнамери за секс и град е бил гений. Помня я още в един филм с Р. Хауърд, *** какво му беше името... В Биг трабълс... направи страхотна роля. Адски подценявана актриса, уви!

3

GENERAL GADORIAN

преди 8 години

Играеше в Големи непривтности в Малкия Китай. Там е жестока. Както и в полицейска академия. ;)) Махоуни хлътна по нея. Яка мацка беше. Но беше.

fallback