Снимка: Reuters, архив
fallback

Украйна е забранила достъп през следващите пет години на френския актьор Жерар Депардийо, съобщи Асошиейтед прес.

Oще по темата
През 2013 г. актьорът прие руско гражданство, за да избегне високите данъци във Франция.

Той си навлече гнева на украинските власти, след като подкрепи анексирането на Кримския полуостров от Русия.

Уебсайтът Апостроф публикува вчера писмо на украинската Служба за национална сигурност, в което се казва, че забраната е била наложена на Депардийо "в интерес на националната сигурност".

Според руската агенция Интерфакс забраната е била поискана от украинското министерство на културата, което този месец състави списък на актьори, музиканти и други фигури от областта на културата и изкуството, които смята за заплаха за сигурността./БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

63

simonm

преди 8 години

Български П не тъжете все пак това е Путин,не ВАШИ ТЕ УАКАН- ДУ---

62

Анонимен

преди 8 години

Интересно колко пъти ще я пускат тази новина като нова ? Първият път бе преди 10-15 дни. Явно имат поставена задача всеки ден с новина за лошата Русия , онеправданата Украйна , за краха на Китай. Няма значение дали новините са стари.

61

Атакист

преди 8 години

Айде стига вече бе украинци! Не ви е мачкал само вас Сталин, мачкал е всички народи от соцблока, като самите руснаци са патили не по-малко от вас. Толкова ли не разбирате че, Сталинов СССР и Русия са две съвсем различни неща. А това че Путин присъедени Крим, не е антиукраински акт, а е въпрос на обща култура и документи за историята на Крим. Без Русия ще сте без евтин газ и приятели, а в ЕС ще бъдете затрити като държава и народ!

fallback