Снимка: Личен архив

Мис България 2009 година, Мисис Русия 2012 година, Мис България на 21 век според Lady's Beauty Awards, Най-секси Мис 2013 и 5-то място на престижния конкурс Мисис Свят в Китай през 2013, което е и най-високото постижение на българка на световен конкурс за красота, са част от титлите на Антония Петрова.

31-годишната красавица е родена в Пазарджик и има две висши образования зад гърба си. Дипломиран финансист и юрист, Антония идва от семейство на инженери.

В семеен план, Мис България 2009 е щастливо омъжена от три години, а всички видяхме кадри от пищната сватба в Москва, която бе вдъхновена от приказния руски стил „Екатерина II“.

За това как изглежда истинската жена и какво означава да си красив, поговорихме със самата Антония Петрова.
Вижте какво разказа тя за Tialoto.bg.

Какво трябва да притежава истинската жена?

За да се нарече истинска една жена, тя преди всичко трябва да бъде успешна, трябва да овладее своята женска уязвимост и да я превърне в силна страна: да бъде отдадена, но без да изгубва себе си, да се обича поне толкова, колкото обича другите, да бъде емоционална, но без да подчинява себе си на емоцията. Едва тогава може да разцъфне истинската женственост в цялата си прелест и жената да се чувства пълноценна и успешна.

Каква е твоята дефиниция за красота? Кога една дама е красива и какво я прави такава?

Женската красота е предмет на възхищение и завист, поклонение и омраза, подражание и отмъщение. Нито един човек на нашата планета не би могъл правилно да формулира критериите за женска красота. Колкото хора, толкова и мнения. Все пак има истинска красота, която не е свързана с външните характеристики. Има жени с видими физически дефекти, но предизвикват трепет и у мъже, и у жени. Именно за тях Джорджо Армани каза: „Да бъдеш стилен не означава да се набиеш на очи, това означава да се врежеш в паметта...“.
Говоря за жените „Лейди“, тяхната сила не е в дължината на миглите и пухкавите устни. За тях няма значение на колко са години, колко е висока или идеална фигурата им. Те привличат погледите, другите искат да им подражават, възхищават им се и искат да усвоят маниерите им. Ето това те прави красива.

Коя е най-красивата жена в момента?

В момента?! Тя винаги е една и съща, но и винаги различна, и това е истинската жена. Тя е въплъщаващ образ на обкръжаващата ни действителност, модни тенденции, диктувани от големите имена, културата, като една моментна снимка на модата към тук и сега. Примери за това са дори последните няколко десетилетия в киното, например, от Мерилин Монро, през Елизабет Тейлър, София Лорен до Анджелина Джоли, Никол Кидман, всяка е толкова различна от другата, но и във всички има нещо общо и то е властта да покоряват.

Цялото интервю с Антония можете да прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase