Снимка: архив, Reuters

Известната американска певица Кортни Лав била нападната на 25 юни от стачкуващи парижки таксиметрови шофьори на летище Роаси - Шарл де Гол, информираха Ройтерс и ТАСС.

"Обкръжиха колата ни и взеха шофьора за заложник", написа Лав на страницата си в Туитър. "Това наистина ли е Франция? Щях да се чувствам по-спокойна в Багдад". Под текста певицата е качила снимка, направена от купето на автомобила. Едно от стъклата е счупено, съдейки по всичко от нападналите я шофьори, които, според Лав, държали метални прътове в бейзболни бухалки.

"Франсоа Оланд, къде ви е проклетата полиция?", пише още вдовицата на Кърт Кобейн, обръщайки се към френския президент. "Законно ли е пристигащите са бъдат нападани?", пита Кортни Лав.

Тя успяла да напусне летището с мототакси. Шофьори на таксита блокираха достъпа до три терминала на парижкото международно летище Роаси - Шарл де Гол, а движението на автомобили в няколко квартала на френската столица е нарушенозаради протеста срещу услугата за превоз на пътници UberPOP.

Таксиметровите шофьори, по призива на всички синдикати, протестират срещу все по-несигурното положение в професията им и настояват за спирането на услугата UberPOP, за която не се иска лиценз, както и прилагане на законите срещу нелегалните таксита, пише БТА.

От няколко месеца американската компания за предоставяне на транспорт с автомобили с шофьор Uber е в конфликт с държавата заради мобилното й приложение UberPOP, предлагащо услуги на ниски цени, като свързва клиенти с непрофесионални шофьори, които да ги превозят с личните си коли.

Големи протести са предвидени за днес и в Ница, Марсилия, Тулуза, Бордо, Лион и Лил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase