Жерар Депардийо. Снимка: Reuters
fallback

Известният актьор Жерар Депрадйо призна, че е готов да умре за Русия, защото в тази страна живеят силни хора, а французин той никога не се бил чувствал, пише Утро.ru.

"Готов съм да умра за Русия, защото хората тук са силни: изобщо не искам да издъхна като глупак в сегашна Франция", каза Депардийо.

Oще по темата

За Франция той казва, че за него тази страна е родна само от гледна точка на фактическата биография: "Възпитан съм в ценности, които не споделям".

"Аз не вярвам в нищо. Особено в себе си. Понякога вечер, когато съм в леглото си, искам да заспя завинаги", призна актьорът за суицидните си мисли.

За Русия Депардийо говори само положително. През декември миналата година той разказа пред съотечествениците си, че е горд с новото си гражданство, а те, както и цяла Европа, никога няма да разберат Русия.

"Много силно обичам Русия. Много съм горд, че станах руснак. Гордея се с това, че станах част от тази огромна страна, страна с неизмерима духовност, Русия е забележителна... Там живеят абсолютно невероятни хора. Вие не можете да разберете - тези, които живеят тук, във Франция или в Италия, или дори /изобщо/ в Европа. На вас ви е трудно да разберете какво представлява Русия", каза актьорът.

Няколко дни по-късно Депардийо заяви, че дори в килиите в московските арести е по-добре отколкото в аналогичните места във Франция /където той се е оказвал по време на буйната си младост/ - помещенията за временно задържаните са по-големи и по-светли, а и прозорците могат да се отварят.

Депардийо се отнася добре и към президента на Русия. През миналата седмица на фестивала в Кан той отново говори за това: „Мосю Путин, аз добре го познавам и много го обичам. Аз пътувам много из СССР, или по-точно Русия“.

През декември 2012 г. Жерар Депардийо се премести да живее в Белгия, за да не плаща данък лукс – до 75% от доходите си, а няколко дни по-късно обяви, че се отказва от френското си гражданство. В писмо до френския премиер той обясни, че понятието „патриотизъм“ е остаряло и той смята себе си за гражданин на мира, а не на Франция.

На 1 януари 2013 г. президентът на Русия Владимир Путин подписа указа, с който на Депардийо беше дадено руско гражданство. Като руснак Депардийо е регистриран по местожителство в Мордовия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

104

Анонимен

преди 8 години

тоя е бая глупав

103

Анонимен

преди 8 години

Алкохола не прощава никому !!!!!!!!!!

102

Атлас

преди 8 години

Русия е най-могъщото дете което Майка България е раждала някога през своя няколко хилядолетен живот..........

fallback