Снимка: фейсбук
fallback

Иван Звездев е роден през 1975 година в София. Имал е радостта да израсне в многодетно семейство. Детството му преминава в игри и весели моменти с по-големия му брат и двете му сестри. Като съвсем млад избира да се занимава с цирково изкуство, но след това готварството става негово призвание. Добре познат е на родната аудитория с готварското си предаване, с което обиколи цяла България в стремежа си да покаже разнообразието на българската кухня. В момента Иван участва в шоуто "И аз го мога!". 

Какво разказа той пред екипа на Az-jenata.bg вижте в следващите редове: 

Как се чувстваше в образа на великия Чарли Чаплин? Затрудни ли те? 

Винаги съм си мечтал да се докосна до образа му още от дете. И не само че ми се удаде възможност, но и можах да изпълня номер, превъплъщавайки се в неговия образ. 

Не мога да кажа, че ми е било особено трудно, защото има строго спазван сценарий, който трябваше да следвам. Трябваше образът и изражението ми да бъдат напълно сериозни, докато изпълнявам номера, така че мимиката не ме затрудни особено. 

Гледах го, имитирах го и така. Повече се притеснявах дали ще успея да запазя баланса в номера. Жонглирането е трудно и ако не трябваше да играя спокойния и сериозен Чарли Чаплин, ръцете ми щяха да са доста по-раздвижени, което щеше да улесни изпълнението. 

Така че, не ми беше много лесно, но не беше и особено трудно. По-скоро бих го нарекъл много приятно! 

Следващият номер, който ти се падна е айкидо. Допада ли ти този номер? Не си го избра сам. 

Не, не си го избрах сам. Много ме е яд като стане така. Преди няколко лайфа ме сложиха да играя художествена гимнастика, което също не е никак по моята част. Арабски кючеци танцувах.
А айкидото не ми харесва, защото е бойно изкуство. Аз не съм боец. 

Все пак съм чувала, че в айкидото има много философия, както и в други източни бойни изкуства... Може пък това да се окаже интересно в този номер. 

Да, и аз така разбрах. Инструкторът ми обясни, че идеята е да вземеш силата на противника и да я използваш срещу него. Така че, мисля, че когато вникна малко повече в това изкуство може и да си променя мнението. 

По какви критерии избираш номерата, в които да участваш? 

Аз избирам такива номера, от които искам да науча нещо ново. Някои от участниците гледат да изберат най-лесното, други пък искат да покажат номера, които им се удават или са пряко свързани с работата им извън шоуто.

Аз също съм акробат и то добър, според мен, и много бих искал да се изявявам само в акробатични номера, но няма как. Когато имаше предложение за един акробатичен номер на батут, аз нарочно не го избрах. Тогава Балкански ми се разсърди и каза: "Защо не стана? Този номер е точно за теб!"

Но според мен нямаше да е честно, защото го мога. Но други колеги искат да правят номерата, които могат, а не да предизвикват себе си с нещо напълно ново. 

Аз съм си такъв – играя шоуто от сърце. Не ме е привлякла наградата или славата. 

А какво те привлече в шоуто? Защо реши да участваш? 

Цирковото изкуство! Още като малък съм закърмен с цирка.

Останалата част от интервюто може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 9 години

звездев е изключително неприятен "човек" , много е дребнав и злобен а и въобще не може ка кара кола(джип)

2

отслужил

преди 9 години

Не мога да разбера тази масова обществена заблуда, че казармата трябва да е превъзпитателен лагер. Казармата е място където се обучават войници - професионални убийци на държавна заплата. Друг е въпроса, че по наше време важеше презумцията "Пълнолетен български гражданин от мъжки пол се наказва с 2 години лишаване от свобода".А то си беше лагер за Марксизъм-Ленинизъм и...онанизъм.

1

Анонимен

преди 9 години

Защо се отказа от цирка? Отговорите търсят от Az-jenata.bg. Нормално. Няма да търсят от аз-мъжът я.

fallback