Снимка: архив, Reuters
fallback

Певецът Елтън Джон каза пред комисия на американския сенат, която обсъжда финансирането на борбата срещу СПИН, че тежката болест може да бъде победена в обозримо бъдеще само ако американското правителство продължи да отделя приоритетно средства за това, съобщи АФП.

"Епидемията от СПИН не е приключила и ръководната роля на Америка е от първостепенна важност - каза Елтън Джон, който беше облечен в строг тъмносив костюм, но с розови очила. - Представя ни се възможност, която ще позволи да видим края на СПИН в обозримо бъдеще.

Не можем да си позволим да оставим тази възможност да се изплъзне, като намалим усилията си. Лекарствата ще станат по-малко ефикасни, предаването на заразата ще се увеличи и болестта отново ще удари безжалостно с бедствени последствия".

Елтън Джон бе поканен да говори пред комисията, която разглежда финансирането на извънредната програма срещу СПИН, известна като Pepfar. За нея са необходими 6,5 милиарда долара само за фискалната 2016 г. Програмата, въведена от президента Джордж Буш младши през 2003 г., беше засилена от Барак Обама, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 8 години

И ти ли бе пиле, нали не беше болен?

4

славянин

преди 8 години

Може, но само след като се прочисти планетата от *и, лейди Джон!

3

Ben Gan

преди 8 години

Отдавна има лек срещу СПИН. Всички го знаем и е безплатен. 100% ефикасен, освен ако болестта не е наследена. Името му е ,,ВЪЗДЪРЖАНИЕ''

fallback