Мая Плисецкая. Снимка: БТА
fallback

Мая Плисецкая няма да бъде погребана в Русия. Според последната й воля тя ще бъде кремирана, а прахът й ще бъде разпръснат над Русия смесен с този на съпруга й, композитора Родион Шчедрин, след като и той почине.

Това съобщиха ТАСС и РИА "Новости", като се позоваха на генералния директор на Болшой театър Владимир Урин.

Oще по темата

89-годишната Плисецкая, определена от Ройтерс като най-великата балерина на своето поколение, издъхна в Германия.

Урин е запознал журналистите с тази част от съвместното завещание на Плисецкая и Шчедрин, която засяга погребалния ритуал. Според завещанието след смъртта на съпрузите телата им трябва да бъдат кремирани, прахът смесен и разпръснат над Русия.

Официална панихида не е предвидена. Сбогуването с балерината Мая Плисецкая ще се състои в кръга на близки и приятели в Германия, където тя живее от 1991 година.

Мая Плисецкая почина в Мюнхен на 2 май от сърдечен удар.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 11Не съм "голуем" изкуствовед и ценител, но съм гледал много балетни постановки в Санкт Петербург, в Мариинскя театър. Гледал съм "Лешникотрошачката", "Лебедово езеро", "Силфида" и дори много рядко поставяния "Спартак" на Хачатурян. В Москва успях да гледам великата Алисия Алонсо на изумителната сцена на Дворец съездов. И още неща, но признавам, че това не е най-силната ми страна - предпочитам симфоничната музика. Така че с Уикито не ме закачай, наричам я "Енциклопедия на бедните".

14

Анонимен

преди 8 години

До ПичСпоред завещанието след смъртта на съпрузите телата им трябва да бъдат кремирани, прахът смесен и разпръснат над Русия.

13

Анонимен

преди 8 години

До бай Вълчо от ХисаряОфициална панихида не е предвидена. Сбогуването с балерината Мая Плисецкая ще се състои в кръга на близки и приятели в Германия, където тя живее от 1991 година.

fallback