fallback

Общ преглед

На днешния 30 април своя рожден ден празнува един от любимите съвременни актьори и телевизионни водещи – Васил Василев – Зуека. Той е роден през 1965 година в Сливен.

Завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на проф. Илков през 1992 г. Става известен за телевизионния зрител покрай участието си в студентското предаване "Ку-ку“, както и в наследника му — "Каналето".

Днес, освен с театър, Зуека е популярен като водещ на предаването "Господари на ефира".

Ето интересни факти за живота и кариерата на Зуека:

Прякора си Зуек бъдещият актьор е получил още като малък. Споделя, че приятелите му го измислили и Зуек било странната комбинация между заек и суек.

Най-големият му успех в театъра идва с театър „Кредо“, който той основава заедно с бившата си половинка - Нина Димитрова. Първата им постановка — „Шинел“, има повече от 500 представления, като е играна на много места по света и на общо 8 езика.

През 2008 г., заедно с Нина Димитрова получават награда "Икар" за принос в популяризирането на българското театрално изкуство по света.

Има 2 деца – дъщеря и син, който е само на годинка.

Освен с театралните си и телевизионни успехи, Зуека се е снимал и в над 10 български филма. Сред тях са „Граница“, "След края на света“, "Пансион за кучета“, "Мила от Марс“, "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде“ и сериалите "Морска сол“ и "7 часа разлика“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

50

преди 9 години

happy birth day! :)

6

fuck all

преди 9 години

vsichki ste edni zadrustenqci samo pluite obijdate i zavijdate bulha pi dostoino jivee ot vas skapanqci

5

Анонимен

преди 9 години

"...Дългия, когато имаше коса" Става въпрос за Дългия, който е имал коса навремето, а не за Зуека.

fallback