Снимка: Reuters
fallback

Звездата от сериала "Спасители на плажа" Памела Андерсън призова властите в Зимбабве да преустановят износа на слончета в Китай и ОАЕ, предаде Франс прес.

Африканската държава оправдава тези продажби със свръхпопулацията на слонове на територията си.

"Нека благосъстоянието на слончетата бебета стане приоритет, като се забрани продажбата и износът им", написа Андерсън в свое писмо до министъра на опазването на околната среда, водните ресурси и климата на Зимбабве Савиур Касукувере, съобщава БТА.
 
"Като майка съм разтревожена от обезпокоителните новини, че около 80 слончета бебета са били отнети от семействата им. Надявам се, че ще направите всичко което е в правомощията ви, за да се сложи край на меркантилизма във вреда на фауната", пише още звездата.

За съжаление на защитници на животните, Зимбабве оповести през декември 2014 година, че възнамерява да изнесе 62 слона в Китай, Франция и ОАЕ, изтъквайки, че се съобразява с Конвенцията за международна търговия със застрашени видове.

Властите в Зимбабве уверяват, че на територията на страната живеят 80 000 слона, докато максималният й капацитет е 42 000 слона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 9 години

Много е погрозняла.

8

Жално

преди 9 години

Доста отработена изглежда горката.

7

Митю Магнума

преди 9 години

А за моето слонче кога ще се загрижи Памелата ?

fallback