Снимка: архив Reuters
fallback

Кадилакът на милиардера Уорън Бъфет бе продаден на търг в Омаха, щата Небраска, за 122 500 долара, предаде агенция Ройтерс.

Това е 10 пъти повече от серийната му продажна цена. Лотът намери купувач в рамките на благотворителен търг, организиран от уебсайта Proxibid.

Возилото, носещо автографа на Бъфет, е навъртяло 32 685 километра.

Събраната от търга сума ще отиде в полза на фондацията "Гърлс инкорпорейтед" в Омаха, градът в който е седалището на компанията на Бъфет "Бъркшър хатауей".

Фондацията бенефициент организира образователни курсове за девойки от САЩ и Канада и е една от предпочитаните от 84-годишния магнат. Той набира 18,5 милиона долара за разширяването на сградния фонд на "Гърлс инкорпорейтед"в  Омаха.

Дъщерята на милиардера Сузан е директор на фондацията на национално ниво. А почетен член на борда на директорите е първата дама на Америка Мишел Обама.

Бъфет ще връчи лично ключовете на кадилака, ако анонимният купувач мине през Омаха.

Той замени стария си кадилак с нов от серията XTS. На свободния пазар подобен на продаденият на търг кадилак на Бъфет DTS седан се търгува за 11 200 долара, припомня агенцията.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

ШибиРиби

преди 9 години

Ха ха, чакал купувача да му връчи ключовете. Тоя таралясник няма нужда от ключове. Сигурно го е купил кмета на някое село да го циментира на площада на селото като един Миг 21.

7

optimist

преди 9 години

Аз па продадох реното за 1200 (:

6

Хляб и Мармалад

преди 9 години

Тоя им е някаква легенда там.Все пак в държава в която правят палаткови лагери пред магазин на епъл седмица преди някой модел на айфон да бъде пуснат в продажба това е нормално.Освен това..фондация за образование на млади американки и дърт коцкар...хъмм Тоя е някакъв скрит Хю Хефнър :))Освен това в техните среди 122 000 не са чак толкова много.Еквивалента на 3 бона тук.10,11 минимални работни заплати.dts e нещо като киа магентис..Странно,нещо мерц,джаг,ролсче? Штишняр..

fallback