Снимка: сп.Nylon

Юън Макгрегър стана суперзвезда през 90-те, след ролята си от 1996 г. в култовия филм „Трейнспотинг“, а след това затвърди славата си с продължението на „Междузвездни войни“.
Той успя да се задържи на върха на славата почти 20 години, а към днешна дата е считан за един от най-талантливите актьори в Холивуд от своето поколение.

Чаровният шотландец стана любимец на феновете най-вече с това, че в него има микс между вулгарен чар и героична мъжественост. В момента той е звезда в новия филм на Джони Деп – „Мортдекай“.

Интересното за Юън е, че е баща на четири деца и въпреки бурното си минало, успя да изгради стабилен 20-годишен брак с французойката Ева Мавракис.

Ето и няколко акцента от интервюто с 43-годишния актьор:

За това, че не е разбрал нищо от афтър партито в Кан, след прожектирането на „Трейнспотинг“: „Не си спомням много от това парти, но очевидно е било едно от най-големите и легендарни партита в Кан. Точно тогава реших да свърша нещо друго и пропуснах купона.

За своя странен неудобен момент с Уди Алън: „Бяхме с Уди и нещо си говорехме, когато се появи една жена, която изглеждаше като порнозвезда – с изрусена коса, с огромни цици, с къса пола, с големи пластмасови обувки... Двамата стояхме и я гледахме с леко влюбени погледи. Тогава Уди се обърна към мен, потри ръце и каза: „Е, животът може да бъде и по-лош.“

За своите диви години през 90-те в Лондон, когато е купонясвал с Джъд Лоу, Анджелина Джоли и Джони Лий Милър: „Тогава, през 1994 г. Анджелина и Джони снимаха „Хакери“, Джъд снимаше „Shopping“, а аз правех „Плитък гроб“. Всички бяхме в Лондон и се забавлявахме нонстоп заедно. Беше ни супер забавно.... “

За евентуалното продължение на „Трейнспотинг“: „Не съм виждал сценария, но говорих с режисьора Дани Бойл за филма. Срещнах го случайно в ресторант миналата година, преди да отида в Шотландия. Сценаристът Джон Ходж и продуцентът Андрю Макдоналд също умуват в момента върху продължението. Филмът ще е с работно заглавие „Порно“ и в него с Джони (Лий Милър) отново ще сме заедно пред камерата.“
 

За да видите снимките на Юън, посетете галерията на Тialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase