Доналд Тръмп и Мелания Тръмп. Снимкa: Reuters

Жените на милиардерите в света са два вида - или са от типа "съпруга-трофей" - много по-млади, сексапилни и много красиви, или са изключително интелигентни жени, които са стоели плътно зад гърба на мъжа си по време на неговия бизнес възход.

Ясно е, че съпругите на милиардерите са изключително облагодетелствани и живеят изключително привилегирован живот.

Някои от тях имат зашеметяваща визия, а други - освен с красота, блестят с ум, успешна професионална кариера и различни инициативи, най-често благотворителни.

Първата такава дама от класацията ни е по-скоро от вида "съпруга-трофей". Тя се казва Мелания Кнаус Тръмп и се пада трета жена на милиардера - предприемач Доналд Тръмп. Той не е най-богатият мъж в света - състоянието му възлиза на около 4 милиарда долара, но поне е един от най-светските милиардери, които обичат да се появяват в публичното пространство редовно.

Колкото до Мелания, тя е бивш модел от Словения. Двамата сключиха брак на 22 януари 2005 г. и имат 8-годишен син, който се казва Уилям Барън Търмп и е пето дете на Доналд.

Мелания има диплома по дизайн и архитектура от Университета в Любляна. Тя се е появявала на кориците на Vogue, Ocean Drive, New York Magazine, Sports Illustrated Swimsuit Issue и т.н.

Вижте снимки и на други невероятни жени, омъжени за милиардери, в галерията на Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase