Брад Пит; Снимка; GQ; Бен Далхаус; Снимка: Esra Sam

Ако се чудите кои мъже се възприемат за модерни, мъжествени и горещи в последно време, те могат да бъдат обединени с определението „лъмбърсексуални“. Тази дума описва новия облик на днешния градски мъж с визия на бунтар.

Лъмбърсексуалните мъже изместиха модата на метросексуалните представители на силния пол, които бяха гладко избръснати, супер стилни, с прекалено изрядна прическа и твърде много разбираха от мода, диети и козметика.

Лъмбърсексуалните мъже са брадясали, носят размъкнати, измачкани фланелки и груби, туристически обувки, имат мускулести тела и сурово-мачо излъчване.

Мъжете от тази нова порода приличат на дървосекачи, на работници по строежи, на почитатели на хеви метъл музиката, но не и на модни икони.

По-интересното е, че тази тенденция завладя много известни мъже и дори флагманът на метросексуалността Дейвид Бекъм започна да залага на имиджа „брадясал-мъжага“ и да изоставя полираната си визия от миналото.

Същото важи и за Брад Пит, който в ежедневието си редовно залага на брада-катинар, спортно, неглиже облекло и на визията на ловеца от „Червената шапчица“.

Може би мъжът, който най-бързо въведе тази тенденция беше шведският модел Бен Далхаус, който е въплъщение на лъмбърсексуалния мъж. Той стана известен в началото на годината и въведе тази тенденция дори във висшата мода. Вече все повече мъже-модели се появяват с дълги коси и големи бради.

Примерите за лъмбърсексуални мъже в Холивуд започнаха също да стават все повече и повече. Такива са Чарли Хънам от „Синове на анархията“, Кит Харингтън от „Игри на тронове“, Том Харди, Райън Гослинг и др.

Вижте в галерията ни 15-те най-горещи и известни мъже, които са от тази порода.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase