Снимка: architecturaldigest.com
Най-уважаваният италиански моден дизайнер, Джорджо Армани, има къщи по цял свят - в Сен Тропе, Франция, в Милано, във Форте де Марни, Италия, на сицилианския остров Пантелерия, в Ню Йорк Сити и на карибския остров Антигуа. Освен това той има супер луксозна яхта, на борда на която, прекарва няколко месеца в годината.

На ред с всички тези имоти Армани притежава алпийска хижа в Швейцария, в луксозния зимен курорт Сейнт Мориц. Къщата е каменна и е решена в традиционен алпийски стил. Разбира се, мебелите в хижата на модния гуру са от неговата линия Armani/Casa.

За декорацията на вилата си Армани е използвал полирани дървени ламперии от махагон в японска стилистика. Дизайнерът казва за този свой дом следното:
"Аз харесвам много азиатския стил с неговите точни, изчистени линии, естетически, геометрични форми и богатство на изящни детайли."

Швейцарският дом на Армани е със задушевно излъчване, може би заради приглушените цветове на материалите в интериора. Той споделя пред списание Аrchitectural Digest и своята философия за стил:

"Най-важното е да забравите за всякакъв вид излишък и да се концентрирате върху елегантността, която се постига чрез изчистените линии. Красотата трябва да бъде последователно свързана с функционалността, защото все пак това е дом, в който се живее, а човек трябва да се чувства напълно спокоен, когато си е вкъщи."

Разгледайте швейцарския дом Армани в галерията на Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase