Снимка: Reuters
fallback

Американската актриса Анджелина Джоли стана почетна дама на британската кралица Елизабет II. Джоли получи отличието лично от кралската особа заради работата й в областта на борбата със сексуалното насилие.

Престижното отличие бе връчено на холивудската звезда на частна церемония в Бъкингамския дворец. Почетната титла на Джоли, която се равнява на рицар при мъжете, се дава на хора, "които са направили нещо необикновено или са били на важна невоенна мисия в чужда държава".

Тъй като Джоли не е британски гражданин, орденът има по-скоро почетен характер и към актрисата няма да може да се обръщат с титлата "дама". 39-годишната носителка на Оскар стана почетна дама на великия кръст на Ордена на свети Майкъл и свети Джордж заради работата й в тясно сътрудничество с британското външно министерство.

В средата на юли Джоли беше домакин заедно с британския външен министър Уйлям Хейг на провелата се в Лондон "Глобалната среща на високо равнище за спиране на сексуалното насилие по време на конфликти".

Холивудската звезда Анджелина Джоли винаги е била популярна с участието си в най-различни благотворителни инициативи по цял свят. От 2001 г. тя е пратеник на добра воля на Агенцията за бежанците на ООН.

Още светски новини вижте в сайта на телевизия Bulgaria On Air
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

До Ист

преди 9 години

В статията не става дума за красота. Първо чети и после коментирай!

9

българин

преди 9 години

До АнонименТолкова е "ГОЛЯМА!",че не само на се е научила да се ръкува(погледнете снимката!),но и поклонът й е... Дори мъжете не се навеждат,а скланят глава!!! Дамите само леко приклякват.Ама то и милионите долари на дават интелект и възпитание...

8

*

преди 9 години

Кралицата май беше роднина с Брад Пит и Джони Деп и Роналд Рейгън(навремето и той бил артист)...Да не стане тази дама следващият президент на САЩ

fallback