Снимка: Ройтерс
fallback

Седмицата на модата, която тези дни тече в Лондон, привлече куп звезди и накараха много модни редактори да бягат от единия край на британската столица до другия, за да видят най-новите тенденции, представени в модните дефилета, съобщи Асошиейтед прес.

От "Хънтър ориджинъл", най-известни с гумените си "ботуши  Уелингтън", показаха, че те могат успешно да бъдат съчетани с блясъка на моделите висша мода. Ревюто закъсня с около половин час заради две знаменитости - видната дизайнерка Стела Маккартни и прочутия й баща сър Пол Маккартни, член на британската група "Бийтълс".

Двамата пристигнаха със закъснение за шоуто и предизвикаха смут, тъй като местата им бяха на първия ред в непосредствена близост до поп звездата Рита Ора и редакторката  на американското издание на сп."Вог" Ана Уинтур. Асошиейтед прес припомня, че марката "Хънтър ориджинъл" се оглавява от Аласдър Уилис, съпруг на Стела Маккартни.

Манекените дефилираха на гигантски видеофон, симулиращ тюркоазени води на басейн, в който плават подводници и анимирани акули. Марката отскоро се специализира и в производството на дрехи.

За пръв път на Седмицата на модата в Лондон се представи американският лейбъл "Маркеза". Той направи своя дебют в британската столица по повод 10-ата годишнина на марката.

В Лондон дизайнерите Джоджина Чапман и Керън Крейг накараха зрителите да забравят, че по-малкото е повече. Те показаха изумителни коктейлни и дълги, влачещи се по пода рокли в изключително женствен стил. В моделите не липсваха флорални декорации, дантела, коприна, тюл, ресни. Дефилето завърши с ефирна тюлена рокля, която приличаше на облак от захарен памук. Моделът с цветен венец не би изглеждал не на мястото си дори в "Сън в лятна нощ".

С дефилето си "Маркеза" доказа, че не напразно е предпочитаната марка от много звезди и заема достойно място по червените килими. Не случайно първата им именита клиентка е Рене Зелуегър, а след това са поредица от известни личности - като се започне от Камерън Диас и се стигне до Риана.

Емилия Уикстед порази зрителите с нималистичната елегантност в колекцията си от модерни бални рокли. В новата с колекция пролет/лято тя представи тоалети, достойни за модерни принцеси. Сред именитите клиенти на Уикстед също не липсват забележителни имена. На първо място в списъка е херцогинята на Кембридж Катрин, съпруга на британския принц Уилям. Сестра й Пипа Мидълтън също е носила рокли на на дизайнерката. Сред клиентките е и холивудската звезда Даян Крюгер.

В дефилето на Седмицата на модата в Лондон моделите бяха изчистени и семпли, позволяваща на кройката и цветовете да изпъкнат - от слънчевото жълто, през мандарината и портокаловото.

Уикстед сподели, че е била вдъхновена от "лъскавите" 80 години. На първия ред на дефилето й бяха Оливия Палермо и Алекса Чанг, редактор на британското издание на сп. "Вог".

Ирландската дизайнерка Орла Кийли зарадва присъствалите на дефилето й с весело ретро настроение. Тя показа флорални щампи, поставени върху почти всичко, дори и върху обувките./БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Анонимен

преди 9 години

Дълбок реверанс пред сър Пол Маккартни.А произведенията на дизайнерите бих разгледала с интерес, но не мисля, че точно те са сред най-важните събития през тази тревожна есен.

fallback